3-3 IF Elfsborg – BK Häcken

Omgång 13

IF Elfsborg – BK Häcken 3–3 (0–2)

Mål: 0–1 18′, 0–2 24′, 1–2 Teodor Svansson 49′, 2–2 Otto Vallentin 57′, 2–3 Liam Mekic, 3–3 Johannes Abdulahad 76′

Startelva: 31. Max Helge (mv),  2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson, 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Otto Vallentin, 12. Johannes Abdulahad, 16. Arbnor Shabani, 18. Teodor Svensson
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 17. Yamin Souayeh, 19. Zakkar Alissa

Sammanfattning

Det blev en målrik drabbning när Elfsborg kryssade mot serieledarna som kom på besök. 

På fredagskvällen var det dags för en rejäl drabbning när Elfsborg jagade placering topp sju för att kunna fortsätta ha chansen att spela i U17 Allsvenskan Södra Höst, slutspelsserien, och därmed ha chansen till SM-guld. Om laget hamnar utanför topp sju kommer laget istället hamna i en nedflyttningsserie. Då bildar de sju lägst placerade lagen i serien en ny serie, resultaten nollställs, alla lag möts i dubbelmöte och de två lägst placerade i serien degraderas till division 1 nästa säsong. Samtidigt hade Häcken vid seger chansen att säkra seriesegern på ett ointagligt sätt – en spännande match med att att vinna.

Dramatik blev det också. Elfsborg kom ut och tog tag bra i matchen, ändå var det Häcken som kunde göra båda 0–1 och 0–2 och hade en tvåmålsledning i halvtid.
– Vi hamnar i underläge med två mål, men det speglar ändå inte matchbilden för vi gör en bra halvlek. I halvtid har vi ett bra snack och kommer ut riktigt bra i andra halvlek, säger tränare Tony Lundqvist.

Står för en riktigt bra match

Elfsborg visade mod och kvalitet mot ett riktigt bra motståndarlag. Hemmalaget kunde reducera och ganska snabbt därefter kvittera vilket gjorde att Häcken hamnade i gungning, men de repade sig och kunde återigen ta ledningen. Återigen visade Elfsborg moral och kunde kvittera, men fler mål än så blev det inte och lagen fick dela på poängen.
– Det är en ruggig match och vi står för en riktigt bra insats. Totalt sett är det här en match vi ska vinna men jag är oerhört nöjd med killarnas insats i dag, berömmer tränare Lundqvist.

Förutsättningarna är därmed att Elfsborg just nu ligger på en sjundeplats med alla matcher spelade. Dock ligger IFK Norrköping en poäng bakom och med bättre målskillnad, ett lag som möter IK Oddevold i sin sista match. Norrköping behöver endast en poäng i den matchen för att gå om på målskillnad. Skulle istället IK Oddevold vinna har de chansen att knipa sjundeplatsen, då de har ytterligare en match kvar att spela därefter. Elfsborg får därmed hålla tummarna för att Oddevold vinner mot Norrköping och därefter tappar poäng i sista matchen.

 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer