1-0 IFK Göteborg – IF Elfsborg

Omgång 5

IFK Göteborg – IF Elfsborg 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 48′

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 5. Teodor Svensson, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 11. Mattias Mannerstål, 14. Arvid Skantz (K), 15. Kevin Strand, 19. Otto Vallentin
Ersättare: 30. Jacob Löngårdh (mv), 3. Johannes Abdulahad, 12. Lukas Beischer, 16. Arbnor Shabani, 17. Zakkar Alissa, 18. Cabdimudalib Farah

Sammanfattning

Det var västderby på programmet när IF Elfsborg besökte Göteborg under söndagen. 

Elfsborgs säsong i U19 Allsvenskan Södra vår fortsatte på söndagen med en riktigt tuff batalj mot rivalen IFK Göteborg på bortaplan. Gulsvart inledde med en förlust i en match där man kunde önska mer, därefter seger i en av årets tuffaste bortamatcher mot Helsingborg. De senaste två matcherna har gett en poäng i vardera match och nu ville gulsvart upp på vinnarspåret igen.

Det skulle dock visa sig bli svårt i denna match. Det var hårt, tufft, jämnt och en riktigt bra U17-match – men det var hemmalaget som utnyttjade en hörna till fullo och nickade in 1–0 några minuter in i andra halvlek. Elfsborg skapade flertalet vassa chanser matchen igenom, men bollen ville inte in mot ett bra hemmalag och därmed kammade gulsvart noll i Göteborg.

Tränare Tony Lundqvist:
– De nickar in en hörna, vi skapar tillräckligt många chanser för att vi ska vinna den här matchen, men dessvärre får vi inte med oss några poäng i dag. Jag är väldigt nöjd med killarnas insats, det är svårt att vara besviken när killarna spelar bra, ger allt och det går inte göra så mycket mer. Detta är en tuff bortamatch, varje år och i år var inget undantag. Vi gör en bra match, vi möter ett bra lag och vi får en bra U17-match. Jag är missnöjd med resultatet men inte med prestationen. Nu får vi fokusera på nästa match, att få till en bra prestation och ta poäng.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer