Publicerad: 2023-03-31 20:21, Uppdaterad 2023-04-22 19:31

Mål: 0-1 Carl Mauritzson 28′, 0-2 Gottfrid Rapp 67′, 1-2 74′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson (k), Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Carl Mauritszon, Isak Edman, Timothy Nour Ouma
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Felix Älverdal, Adam Bertilsson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik

Sammanfattning

Det blev dubbel seger på Ruddalen när även IF Elfsborgs U-trupp vann på lördagseftermiddagen.

Elfsborg hade dubbelmatch på Ruddalen när U17-laget först vann med övertygande 9-1 mot Utsiktens BK, därefter var det dags för U-truppens tur direkt efter mot Utsiktens dito. Det blev en betydligt mer målsnål match, men med ett fint slutresultat.

Det var en tämligen jämn start på matchen där Elfsborg hade med bollinnehav, men chansmässigt var det rätt jämnt. När då Elfsborg tog ledningen var det extra skönt efter att Carl Mauritzson skjutit in en retur efter friläge. Fler mål blev det inte i första halvlek, men känslan var ändå att gästerna hade bra koll på händelserna.

I andra halvlek fortsatte det var en jämn tillställning där hemmalaget jagade en kvittering, men ribban satte bland annat stopp en gång för kvitteringen. Dock kunde Elfsborg lika gärna utökat ledningen, men då stod en stolpe i vägen åt andra hållet. När Gottfrid Rapp då sköt in ett distansskott i 67′ minuten gav det en extra trygghet. Väl var väl det då Utsikten reducerade med kvarten kvar, men fler mål blev det inte och gulsvart har därmed full pott efter fyra matcher spelade.

Nästa match för Elfsborg i P19-serien är mot Varbergs BoIS FC den 28 april på Borås Arena.