Alex Dyer är nu helt klar som ny spelare för IF Elfsborg.
Den 26–årige Dyer har skrivit på ett treårskontrakt som gäller över säsongen 2019 och han kommer att representera Elfsborg i tröja nummer 23.
– Det känns helt fantastiskt att få komma till Elfsborg, en klubb som jag verkligen ser fram emot att få spela för, säger en överlycklig Alex Dyer.

Det har pratats länge, men nu är det helt klart. Alex Dyer kommer de tre kommande säsongerna att spela för Borås gulsvarta stolthet IF Elfsborg, med start från och med 2017.
Dyer kommer närmast från allsvenska Östersunds FK där han under tre år i den jämtländska klubben hann med att spela 85 matcher och göra 19 mål.
Den gångna säsongen, som var ÖFK:s första i allsvenskan, var Alex Dyer det stora utropstecknet med sin alldeles utomordentliga statistik som lyder: 26 spelade matcher, 9 mål, 7 målgivande passningar och sammanlagt 16 poäng.
– Det gick bra för mig i år, men jag hoppas att det ska gå ännu bättre för mig och för Elfsborg den kommande säsongen. Jag är verkligen helt uppspelt över att detta är klart nu och kan knappt bärga mig att köra igång, så jag önskar nästan att vi kunde börja träna i morgon, säger Dyer med ett skratt och en uppenbart genuin glädje..

Alex Dyer är född i Sverige och har en svensk mor, och kort efter födseln flyttade familjen till Englands huvudstad London. Dyers fotbollskarriär inleddes i Northampton Town, gick vidare i Wealdstone och innan han flyttade tillbaka till Sverige och Östersund hann han med att även representera Welling United. Men nu går flyttlasset till Borås och IF Elfsborg, vilket gläder Alex Dyer något oerhört.
– De gånger jag har mött Elfsborg har jag känns att det är en förening som verkligen är bra och stark och framför allt har ett riktigt bra lag som spelar precis min typ av fotboll. Jag har blivit otroligt väl mottagen här och jag har direkt fått känslan av att Elfsborg är rätt klubb för mig, säger han.
Alex Dyer har på landslagsnivå representerat Monserrat, en ö i Östra Karibiska Havet, tack vare att hans farföräldrar kommer därifrån. Debuten i den monserratiska landslaget gjordes i juni 2011 och han har fram till i dag deltagit i fyra landskamper för landet.
– Det har varit ett par väldigt intressant upplevelser att spela för Monserrat. Det kändes bra att få göra något för landet, mina farföräldrar och släkt, säger Alex Dyer.

Nu väntar en välbehövd semester för Alex Dyer och hans splitter nya lagkamrater i Elfsborg, men från och med i början av nästa års träningsstart är det full fart och fokus mot först Svenska Cupen och sedan den allsvenska säsongen. Alex är väldigt tydlig med vad han vill uppnå med IF Elfsborg.
– Vi ska vara med uppe i toppen av serien och vill ut i Europaspel igen, det är inget snack om saken. Vi har ett tillräckligt bra lag för det, och det ska fantastiskt att få vara den del av det, säger Alex Dyer.


Elfsborgs manager Magnus Haglund om värvningen av Alex Dyer:
– Alex Dyer är en rörlig, löpstark och passningsskicklig spelare som bidrar till såväl mål som assists. Det är en mycket karaktärsstark spelare som bar lagkaptensbindeln i succélaget Östersund och var i mitt tycke ÖFK:s bästa spelare. Det är med stor glädje som vi kan konstatera att vi har kommit överens med Alex om ett treårskontrakt, och jag är övertygad om att han kommer passa in i IF Elfsborg på ett alldeles utmärkt sätt.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson om värvningen av Alex Dyer:
– Vi är stolta och glada över att kunna hälsa Alex Dyer välkommen till IF Elfsborg. Alex har idag skrivit på ett treårskontrakt och vi är övertygade om att han kommer att tillföra mycket kvalitet till vår A-trupp.