Camp Elfsborg

”Hela regionen är vår ungdomssektion”

Camp Elfsborg innehåller vår fotbollsinriktade verksamhet som syftar till att dela med oss av vårt kunnande, inspirera och bidra till att utveckla ungdomsfotbollen i vår region. IF Elfsborg har ett unikt samarbete med Västergötlands Fotbollförbund där vi som elitförening och distriktsförbund arbetar nära ihop. Det huvudsakliga målet är att få fler, både killar och tjejer, att börja spela fotboll, hålla på längre och sedan fortsätta som ledare.

Camp Elfsborgs nätverk har sedan starten 2010 vuxit till att nu innefatta närmare 60 samarbetsföreningar från Västergötland och Småland. Nätverket är öppet för alla intresserade föreningar och IF Elfsborg har som uttalat mål att det ska fortsätta växa. Samarbetsföreningarna får ta del av inspirationsträningar, föredrag, nätverksträffar samt få förtur till att vara bollpojkar/flickor i samband med de allsvenska matcherna på Borås Arena.

 

flickakademi_liten

Camp Elfsborg Flickakademi

Bakgrund: I oktober 2014 startade vår historiska satsning på tjejfotboll i syfte att på sikt skapa ett elitlag för damer i Borås. Camp Elfsborg Flickakademi vänder sig till tjejer i åldern 14-16 år där cirka 20 spelare per åldersgrupp tas in per år genom uttagningar. Akademin drivs i samarbete med flera Boråsklubbar där man drar nytta av IF Elfsborgs erfarenhet och kompetens.

Klubbar som deltar är: Bergdalens IK, Borgstena/Fristad/Sparsör, Borås AIK, Borås GIF, Brämhults IK, Byttorps IF, IF Elfsborg, Kronängs IF,  Sjömarkens IF, Dalsjöfors GoIF, Gånghesters SK och Målsryds IF.

Syftet med akademin är att erbjuda kvalitativa träningar och skapa bra förutsättningar för damfotboll i närområdet. Vi vill öka intresset för dam/flickfotboll i regionen, få fler tjejer att börja spela fotboll, inspirera unga tjejer att satsa på fotboll och få tjejer att vara aktiva med sin fotboll längre. Vi vill även öka ledarkompetensen inom dam/flickfotbollen och få fler kvinnliga ledare..

Flickakademin har två spår. Förutom elitdelen finns även ett breddspår som syftar till att få fler tjejer att börja spela fotboll, samt hålla på längre. Varje år hålls öppna träningar med närmare 100 tjejer från våra olika samarbetsföreningar. SISU genomför varje år en ledarutbildning i tre steg som är obligatorisk för för samtliga deltagare i akademin.

Ledare och tränare i akademin 2020 är Joakim Carlsson – Ansvarig tränare, Bobby Johansson – Assisterande tränare, Merdy Jardan – Assisterande tränare, Sandra Bjurteg – Målvaktstränare

Vill du veta mer om Camp Elfsborg Flickakademi, kontakta Jan Ryrlén.

 

fotbollsskola

Camp Elfsborg Sommarfotbollsskola

En återkommande höjdpunkt varje sommar är Camp Elfsborg Sommarfotbollsskola för killar och tjejer, 10-14 år. Oavsett vilken klubb du tillhör är du välkommen att delta. 2015 anordnades för första gången två lägerveckor, en före och en efter midsommar.

Lägerdeltagarna delas in i träningsgrupper efter ålder/val av kompisar. Träningsupplägget är utformat av vår ungdomsansvarige Kjell Antonsson. Ungdomselitspelare från Elfsborg samt feriearbetare från Borås Stad är tränare på plats. Även gästträningar hålls någon gång per vecka av våra elit och A-lags-tränare.

Förutom den dagliga fotbollsträningen som hålls på Ryda Sportfält och Borås Arena, hålls föreläsningar med spelare och ledare från IF Elfsborg, dels om fotboll, dels om vår värdegrund, bra kompis och positivt supporterskap.

Vill du veta mer om sommarfotbollsskolan? Kontakta Jakob Franzén som är ansvarig för lägret.

 

Fotboll i skolan

Sedan 2008 har IF Elfsborg i samarbete med Daltorpskolan bedrivit Fotboll på Högstadiet, vilket innebär att högstadieelever kan välja att spela fotboll på skoltid. Syftet är att ge fotbollsintresserade killar och tjejer möjlighet att satsa på sin idrott med bibehållet fokus på studierna.

En gång i veckan bedrivs fotbollsträning/teori på schemalagd tid med tränare från IF Elfsborg. Utöver detta ingår ordinarie idrottslektioner och teorilektioner i näringslära, anatomi, fysiologi med mera. Antalet ansökningar har ökat varje år sedan starten, både bland tjejer och killar.

Vill du veta mer om Fotboll i skolan? Kontakta ansvarig Joakim Alexandersson eller fyll i dina kontaktuppgifter nedan, så kontaktar vi dig.

Bli kontaktad av oss

Annonser
Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer