Camp Elfsborg

Hela regionen är vår ungdomssektion

Camp Elfsborg innehåller vår fotbollsinriktade verksamhet som syftar till att dela med oss av vårt kunnande, inspirera och bidra till att utveckla ungdomsfotbollen i vår region. IF Elfsborg har ett unikt samarbete med Västergötlands Fotbollförbund där vi som elitförening och distriktsförbund arbetar nära ihop. Det huvudsakliga målet är att få fler, både killar och tjejer, att börja spela fotboll, hålla på längre och sedan fortsätta som ledare.

Camp Elfsborgs nätverk har sedan starten 2010 vuxit till att nu innefatta närmare 60 samarbetsföreningar från Västergötland och Småland. Nätverket är öppet för alla intresserade föreningar och IF Elfsborg har som uttalat mål att det ska fortsätta växa. Samarbetsföreningarna får ta del av inspirationsträningar, föredrag, nätverksträffar samt få förtur till att vara bollpojkar/flickor i samband med de allsvenska matcherna på Borås Arena.

Camp Elfsborg Flickakademi

Bakgrund: I oktober 2014 startade vår historiska satsning på tjejfotboll i syfte att på sikt skapa ett elitlag för damer i Borås. Camp Elfsborg Flickakademi vänder sig till tjejer i åldern 14-16 år där cirka 20 spelare per åldersgrupp tas in per år genom uttagningar. Akademin drivs i samarbete med flera Boråsklubbar där man drar nytta av IF Elfsborgs erfarenhet och kompetens.

Klubbar som deltar är: Bergdalens IK, Borgstena/Fristad/Sparsör, Borås GIF, Brämhults IK, Byttorps IF, IF Elfsborg, Kronängs IF,  Sjömarkens IF, Dalsjöfors GoIF, Gånghesters SK, Målsryds IF och Rydboholms SK.

Syftet med akademin är att erbjuda kvalitativa träningar och skapa bra förutsättningar för damfotboll i närområdet. Vi vill öka intresset för dam/flickfotboll i regionen, få fler tjejer att börja spela fotboll, inspirera unga tjejer att satsa på fotboll och få tjejer att vara aktiva med sin fotboll längre. Vi vill även öka ledarkompetensen inom dam/flickfotbollen och få fler kvinnliga ledare..

Flickakademin har två spår. Förutom elitdelen finns även ett breddspår som syftar till att få fler tjejer att börja spela fotboll, samt hålla på längre. Varje år hålls öppna träningar med närmare 100 tjejer från våra olika samarbetsföreningar.

Ledare och tränare i akademin 2023 är Henrik Pettersson – Ansvarig tränare, Chanelle Niklasson – Assisterande tränare, Carl Slotte – Målvaktstränare.

Vill du veta mer om Camp Elfsborg Flickakademi, kontakta Jan Ryrlén.

Camp Elfsborg Sommarfotbollsskola

En återkommande höjdpunkt varje sommar är Camp Elfsborg Sommarfotbollsskola för killar och tjejer, 10-14 år. Oavsett vilken klubb du tillhör är du välkommen att delta. 2015 anordnades för första gången två lägerveckor, en före och en efter midsommar.

Lägerdeltagarna delas in i träningsgrupper efter ålder/val av kompisar. Träningsupplägget är utformat av vår ungdomsansvarige Kjell Antonsson. Ungdomselitspelare från Elfsborg samt feriearbetare från Borås Stad är tränare på plats. Även gästträningar hålls någon gång per vecka av våra elit och A-lags-tränare.

Förutom den dagliga fotbollsträningen som hålls på Ryda Sportfält och Borås Arena, hålls föreläsningar med spelare och ledare från IF Elfsborg, dels om fotboll, dels om vår värdegrund, bra kompis och positivt supporterskap.

Vill du veta mer om sommarfotbollsskolan? HÄR kan du läsa mer – eller så kan du fylla i dina kontaktuppgifter nedan, så kontaktar vi dig.

Fotboll i skolan

Sedan 2008 har IF Elfsborg i samarbete med Daltorpskolan bedrivit Fotboll på Högstadiet, vilket innebär att högstadieelever kan välja att spela fotboll på skoltid. Syftet är att ge fotbollsintresserade killar och tjejer möjlighet att satsa på sin idrott med bibehållet fokus på studierna.

En gång i veckan bedrivs fotbollsträning/teori på schemalagd tid med tränare från IF Elfsborg. Utöver detta ingår ordinarie idrottslektioner och teorilektioner i näringslära, anatomi, fysiologi med mera. Antalet ansökningar har ökat varje år sedan starten, både bland tjejer och killar.

Vill du veta mer om Fotboll i skolan? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, så kontaktar vi dig.

Bli kontaktad av oss

Huvudpartners