Press/ackreditering

Förändringar av ackreditering på grund av Covid-19

Begränsningar på grund av Covid-19
Med anledning av det rådande samhällsläget och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer endast ett begränsat antal journalister och fotografer att få tillstånd att besöka arenan under matcherna.

Vem kan ansöka om ackreditering?
• Sportjournalister med giltig presslegitimation utfärdat av Svenska Journalistförbundet
• Sportjournalister med giltigt AIPS-kort
• Övriga journalister efter anmälan av det medieföretag man representerar
• Utöver detta kan IF Elfsborg bevilja ackreditering efter individuell prövning

Ackrediteringen skickas av varje mediahus/redaktion till Eric Kampe ( ackr[email protected] ) senast tre dagar före match.

Vilka får plats?
Utöver rättighetsinnehavarna prioriteras media enligt de protokoll som har tagits fram av klubbarna inom Svensk Elitfotboll. På grund av detta och de tidigare nämnda begränsningarna kommer tyvärr vissa som önskar inte att få tillstånd att närvara


När du kommer hit
Parkering för arbetande press/media finns framför Sjuhäradshallen, utanför vårt kansli.
Anmälan/avprickning samt uthämtning av ackrediteringsbricka sker under denna period inne i receptionen på Borås Arena. Observera att ankomst till arenan ska ske 45-15 minuter innan matchstart

Pressläktare
På Borås Arena
 finns det 58 ordinarie platser för arbetande journalister. Det finns eluttag samt Wi-Fi ute på pressläktaren

Pressrum
Ligger i anslutning till våra pressläktare. Det finns även en trappa från innerplan direkt upp i pressrummet som framförallt är avsedd för fotografer. Under denna period får vi tyvärr inte servera något i vårt annars välbesökta pressfik. Utan varje mediarepresentant tar själva med de man önskar förtära. Pressrummet ska heller inte användas som arbetsrum utan allt mediaarbete sker utomhus.

Presskonferens och intervjuer
Presskonferens med tränare för respektive lag efter avslutad match (ca 15 min efter) görs utomhus nedanför pressläktaren. Journalister står kvar vid sidan av läktaren och social distans ska hållas. Samma gäller för intervjuer med spelare och övrig personal. Intervjuerna görs efter presskonferensen. För journalister med flashackreditering genomförs intervjuerna på planen.

Kontakt IFE Media:
Eric Kampe

Annonser
Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer