Walking football

IF Elfsborg driver som första svenska elitklubb Walking Football, en härlig aktivitet och framför allt social sammankomst för alla över 55 år. Alla nyfikna och intresserade är hjärtligt välkomna!

Walking football, eller slow football som det också kallas, kommer ursprungligen från England och är mycket framgångsrikt i övriga Europa. Precis som namnet antyder handlar det i grund och botten om ”gå–fotboll”, där ingen löpning eller kroppskontakt är tillåten. Sporten passar dig helt utan förkunskaper likväl som dig med ett förflutet på plan. Alla över 55 år är välkomna att helt kostnadsfritt medverka när IF Elfsborg, som första klubblag i Sverige, arrangerar dessa träffar.

I tränarteamet har vi flera erfarna tränare med kunskaper inom såväl idrott som ledarskap. Detta är en unik möjlighet att (åter)upptäcka glädjen på fotbollsplan och spela i en mer avslappnad takt, bättra på hälsan, träffa nya bekantskaper och fika tillsammans. Vi sätter det sociala i första rummet och ser det som den viktigaste biten med Walking Football, och på köpet får du allt det andra!

Walking Football ger dig en unik möjlighet till att: träffa nya vänner, träna fotboll på dina villkor utan att några förkunskaper behövs, träna i anslutning till IF Elfsborgs A–lags träningar, fika gemensamt med dina lagkamrater och bättra på dina hälsa. Alla över 55 år – med eller utan fotbollserfarenhet – är välkomna till Walking Football. Hoppas vi ses!

Kontakta Jan Ryrlén på jan.ryrlen@elfsborg.se eller 0705-186990 för mer information eller för att få svar på dina frågor. 

 

Huvudpartners