Tillgänglighet

Lösningar utifrån individen

IF Elfsborg vill ta ett steg längre och erbjuda total tillgänglighet för besökare med funktionsnedsättningar. Rullstolsplatserna är bra för rullstolar men har man nedsatt hörsel eller syn ska man kunna sitta var som helst på arenan och ändå kunna få tillgång till syntolk och teckentolk. Men för vissa personer kan det också vara viktigt att kunna sitta just på speciella platser. Den som har social fobi eller panikångest kan t ex vilja sitta nära en utgång för att kunna njuta av besöket till fullo. Vår ambition är att möta varje individ och erbjuda bästa möjliga tillgänglighet på Borås Arena.


Utökad tillgänglighet på Borås Arena

 Syntolk gör livereferat av matcherna via vår FM-frekvens 91,8 Mhz (denna frekvens når du via en vanlig ”Fickradio”).

 Teckentolk tolkar allt som sägs på arenan (Speakern, Pausinformation) via storbildsskärm

Hjälp med att boka särskild plats (ex. nära utgång) utifrån individuella behov. Kontakta oss på biljetter@elfsborg.se eller 033 -13 91 91

– Särskilt avpassade rullstolsplatser med utmärkt tillgänglighet. Om du är i behov av assistent/ledsagare på matchen så går den in på samma biljett som dig.

Ansvarig för projektet med total tillgänglighet är IF Elfsborgs Jonas Kallin. Till sin hjälp har han haft Tommy Mäkelä från Våga, Satsa Vinn som har teknisk expertis på området. Jonas och Tommy undersöker nu möjligheterna att kunna erbjuda bättre tillgänglighet även på bortamatcherna.

Har du frågor om projektet eller vill lämna synpunkter på arbetet. Kontakta Jonas Kallin på jonas.kallin@elfsborg.se eller på tel. 033 – 13 91 91.

Syn – och Teckentolk i samarbete med:

primacura_logo
vagasatsa_800
Huvudpartners Officiella sportleverantörer