Efter besök och analys av Elfsborgs samhällsarbete i Vi Tillsammans har EFDN (European Football for Development Network) med glädje beviljat IF Elfsborg som fullvärdig medlem i nätverket.
– Vi är hedrade av att få tillhöra ett så stort och växande nätverk som EFDN, säger Vi Tillsammans verksamhetsansvarige Jan Ryrlén.

Efter en inledande kontakt och förfrågan från det internationella nätverket EFDN (European Football for Development Network) kom sedan Hubert Rovers, grundare och VD för EFDN, på besök i början av januari hos IF Elfsborg och Vi Tillsammans, föreningens verksamhetsdel där man arbetar med samhällsengagemang i vår region genom en rad pågående projekt.
EFDN är ett nätverk bestående av över 30 fotbollsklubbar från 16 europeiska länder där inriktningen ligger på det sociala arbetet som klubbarna bedriver. Klubbarna inom EFDN samarbetar med varandra, utbyter erfarenheter och information samt driver det konstant allt viktigare sociala arbetet framåt för alla fotbollsklubbar.
Under sitt besök informerade och förklarade Hubert Rovers vad EFDN:s upplägg är och hur man arbetar för Vi Tillsammans verksamhetsansvarige Jan Ryrlén, som i sin tur berättade om Vi Tillsammans och alla dess grenar samt naturligtvis gav Rovers en guidad tur genom IF Elfsborg och Borås Arena.

Efter mötet i Borås skickade Elfsborg sedan in ett ansökan för att bli fullvärdiga medlemmar i EFDN, och i dagarna beviljades den med glädje och nu står vi här i dag.
– Vi är hedrade av att få tillhöra ett stort och växande nätverk. EFDN kommer att ge oss möjligheter att lära oss mer om vad andra klubbar gör inom CSR men också vad vi kan bidraga med och vad vi kan göra tillsammans, säger Jan Ryrlén och fortsätter:
– Utveckling och erfarenhet är bra och nyttigt så att inte hjulet behöver uppfinnas flera gånger. 34 klubbar från 16 länder är just nu representerade i EFDN vilka också vill knyta till sig samarbete med ligor och Fotbollsförbund. Allt i syfte att ge fotbollen en möjlighet att använda varumärken för att genomföra positiva aktiviteter och engagemang. Världens största sport kan också påverka samhället mest. Det vill vi vara med och stötta, säger Ryrlén.

LÄS MER

* Vill du läsa mer om IF Elfsborgs samhällsarbete Vi Tillsammans så kan du klicka HÄR.
* Läs mer om EFDN (European Football for Development Network) på deras hemsida www.efdn.org.