Nyligen blev IF Elfsborgs medlemmar i nätverket EFDN (European Football for Development Network) – 21-22 mars pågår EFDNs åttonde konferens på temat ”more than football” i Lissabon. Jan Ryrlén är på plats och representerar IF Elfsborgs verksamhetsområde i samhället – Vi Tillsammans. 

Värdar för vårens EFDN-konferens är Sport Lisboa e Benfica på klassiska Estadio da Luz i Lissabon. IF Elfsborg är en av två svenska klubbar som fått förtroendet att vara en del av EFDNs nätverk,  den andra klubben som är med är Djurgårdens IF. Tvådagarskonferensen i Portugal är en uppstart för kampanjveckan #morethanfootball där alla medlemsklubbar uppmanas att lyfta upp sitt arbete i samhället. Totalt deltar över 100 personer från hela Europa där målet är att få kontakter och utbyta erfarenheter.

Jan Ryrlén, verksamhetsansvarig för VI Tillsammans berättar om konferensen så här långt
– Det har varit två intensiva dagar än så länge med olika programpunkter där klubbar och organisationer delar med sig av sitt samhällsarbete. Det är tydligt att man i många länder kommit långt och gör ett stort arbete ute i sina städer  Samtidigt är det väldigt skönt att kunna konstatera att vi kommit väldigt långt med Vi Tillsammans utifrån små resurser. Många utländska klubbar har centralt stöd till sina samhällsstiftelser och projekt där man omsätter hundratals miljoner. Vi klarar att göra väldigt mycket kring IF Elfsborg och i vår region utifrån det stöd och den förankring vi byggt upp med Vi Tillsammans under de senaste åren.  säger Jan Ryrlén och fortsätter:

– Utveckling och erfarenhet är bra och nyttigt så att inte hjulet behöver uppfinnas flera gånger. 34 klubbar från 16 länder är just nu representerade i EFDN vilka också vill knyta till sig samarbete med ligor och Fotbollsförbund. Allt i syfte att ge fotbollen en möjlighet att använda varumärken för att genomföra positiva aktiviteter och engagemang. Världens största sport kan också påverka samhället mest. Vi är övertygade om att vi såväl kan ta till oss och dela med oss av erfarenheter avslutar Jan Ryrlén.

LÄS MER

* Vill du läsa mer om IF Elfsborgs samhällsarbete Vi Tillsammans så kan du klicka HÄR.
* Läs mer om EFDN (European Football for Development Network) på deras hemsida www.efdn.org.