Det har äntligen blivit dags för hemmapremiär! Elfsborg tar under måndagen emot AIK i årets första allsvenska kamp på Borås Arena, och matchen spelas med alla de drabbade efter bussolyckan utanför Sveg samt de fruktansvärda händelserna i Stockholm i åtanke.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den andra omgången!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 2 (HEMMAPREMIÄR)
IF Elfsborg – AIK
Borås Arena, måndag 10 april, avspark 19:00
Köp dina biljetter hos något av våra biljettombud City Knalleland, Borås Turistbyrå, City Gross och Willys eller på webben via elfsborg.se.
Köp matchbiljett på webben: http://elfsborg.ebiljett.nu/home/tickets/184/false
Köp seriebiljett: http://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets?eventId=27&isSeason=True


ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Per Frick, Simon Olsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro: Jesper Karlsson (i full träning, men bedöms som ej spelklar än efter den fotskada som hållit honom borta)

LAGENS SENASTE MATCHER
Elfsborg
3 april: Kalmar FF – IF Elfsborg 1–5

AIK
2 april: AIK – BK Häcken 0–0

POÄNGLIGA ELFSBORG
Issam Jebali 3 (2+1)
Daniel Gustavsson 2 (2+0)
Per Frick 1 (1+0)
Adam Lundqvist 1 (0+1)
Simon Lundevall 1 (0+1)
Alex Dyer 1 (0+1)
Anders Randrup 1 (0+1)

I samband med måndagens hemmapremiär på Borås Arena kommer IF Elfsborg, AIK och all publik att tillsammans hålla en tyst minut. Detta för att visa vårt deltagande i sorgen och att hedra de drabbade efter den tragiska bussolyckan där ungdomar från Marks kommun förolyckades samt efter de fruktansvärda händelserna i Stockholm. Alla våra tankar och all kärlek går till de drabbade och deras anhöriga.

Det har äntligen blivit dags för allsvensk hemmapremiär på Borås Arena! Elfsborg tar under måndagskvällen emot AIK för match i den andra omgången av årets säsong, och vi hoppas såklart på en rejäl folkfest med en fantastisk inramning där respekt och tävling går hand i hand.
Elfsborg kommer senast från den smått otroliga urladdningen i den allsvenska premiären där man på bortaplan mot Kalmar vann med hela 5–1 efter fullträffar av tvåmålsskyttarna Daniel Gustavsson och Issam Jebali samt Per Frick som inledde den magnifika målfesten med sitt nickmål.

Under söndagen kallades 19 man ur A–truppen till måndagens hemmapremiär, vilket då innebär att en spelare kommer att tas ur den slutgiltiga matchtruppen under själva matchdagen.
Jesper Karlsson är tillbaka i full träning men bedöms fortfarande inte som redo för spel, så han kommer att sparas mot AIK för att förhoppningsvis kunna vara spelklar till matchen mot Djurgården på söndag, men det får de kommande dagarna utvisa.
Jon Jönsson tvingades utgå en kvart in i matchen mot Kalmar, men förutom en rejäl blåtira som resultat dagarna efter premiären så är Jönsson inte hämmad från spel mot AIK. Lasse Nilsson var på grund av en lättare skada utanför truppen mot Kalmar, nu är han dock tillbaka och är redo för spel ifall möjlighet ges.

AIK inledde sin allsvenska säsong med att spela oavgjort, 0–0, mot BK Häcken på Friends Arena.
Laget leds precis som under höstsäsongen 2016 av den återvändande Rikard Norling som tog över i slutet av maj efter Andreas Alm. Spelarnamn som sticker ut för oss gulsvarta är de båda Elfsborgsbekantingarna Stefan Ishizaki och Denni Avdic som ännu en gång återvänder till Borås Arena.
AIK har aldrig vunnit på Elfsborgs fästning, ett faktum som du kan läsa mer om samt en definitiv historisk genomgång av matchen Elfsborg–AIK i Borås om du klickar på länken längst ned i denna artikel.

 

Träning 9/4 & intervjuer med Janne Mian och Alex Dyer

 

Länk till historisk genomgång av Elfsborg–AIK

http://elfsborg.se/2017/04/08/elfsborg-obesegrat-mot-aik-pa-boras-arena/