Stefan Ishizaki återvänder till Borås och IF Elfsborg, klubben som han sedan tidigare representerat i 183 allsvenska matcher, gjort 48 mål för och vunnit två SM–guld med.
– Mina ambitioner är solklara, och de är att hjälpa Elfsborg till toppen av allsvenskan igen, säger ”Ishi” som skrivit på ett tvåårskontrakt. 

Diskussioner mellan IF Elfsborg och Stefan Ishizaki har förekommit sedan sensommaren 2017, men allt blev klart i dag måndag 11 december efter att ”Ishi” för ett par dagar sedan haft ett möte med manager Jimmy Thelin och tränare Tobias Linderoth.
– Jag har läst i media att jag varit klar sedan flera månader tillbaka, men det stämmer inte alls. Visst, jag och Elfsborg har fört diskussioner, men det är först idag som det har gjorts klart och efter att jag fick nöjet att träffa Jimmy Thelin och Tobbe Linderoth i fredags så föll det på plats. Då diskuterade vi allmänt och om våra fotbollssyner. Jag blev väldigt imponerad av både Jimmy och Tobbe och fick ett jättebra intryck. Jimmy är väldigt seriös och på den stund som vi pratade så kände jag att han har ett otroligt fotbollskunnande, säger Stefan Ishizaki som kommer att spela med 24 på ryggen, det nummer som onekligen förknippas mest honom.

Efter att ha representerat IF Elfsborg åren 2006–2013 och på dessa säsonger hunnit med att spela 183 allsvenska matcher, gjort 48 mål och tagit hem två SM–guld till gulsvarta Borås gick Stefan Ishizakis flyttlass till Kalifornien och MLS–storklubben LA Galaxy. Efter ett år och en mästartitel i USA flyttade Stefan tillbaka till Sverige för spel i AIK, och nu när vi skriver december 2017 har vi den stora glädjen att presentera Stefan Ishizaki som Elfsborgsspelare åter igen.
– Det känns väldigt kul och oerhört inspirerande att vara tillbaka i Elfsborg, och det blir kul att dra igång igen med laget. Vissa i truppen känner jag såklart sedan tidigare, men många lagkamrater som jag vet är otroligt duktiga fotbollsspelare kommer bli nya bekantskaper för mig, vilket också känns jättekul. Elfsborg är det samma, men laget blir nytt för mig, säger Ishizaki.

Stefan Ishizaki har hunnit bli 35 år, och återkomsten till IF Elfsborg känns på många sätt som att en cirkel sluts. Men att han skulle vara mätt eller bekväm är så långt ifrån sanningen man kan komma, enligt huvudpersonen själv.
– Jag har inte på något sätt blivit bekväm utan brinner verkligen för det här. Kroppen känns kanon och jag blir mer och mer noggrann i allt jag gör för att laget ska kunna vinna. Jag tycker själv att jag inte dalar som fotbollsspelare utan jag fortsätter utvecklas och höjer mig, och det som kanske skiljer mig som spelare från när jag var här senast är att jag är lite smartare nu och inte bara öser på framåt hela tiden. Sen skulle jag också vilja säga att en av mina största kvalitéer är att jag gör mina medspelare bättre, och med vårt väldigt spännande lag så tycker jag absolut att vi ska spänna bågen och sikta högt nästa år, säger Stefan Ishizaki.

 

Manager Jimmy Thelin om värvningen av Stefan Ishizaki:

– Ishi är en person som verkligen utstrålar proffessionalism, vilket gör att han kan bibehålla sin höga kvalitet och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare genom alla år. Jag tror att det passar bra för oss att ta in honom nu, i det läget där föreningen befinner sig nu med en blandning av ungt och rutinerat på spelarsidan.
– Man märkte direkt när vi träffades att Ishi kommer att bidra till att laget blir bättre. Han har en sund syn på att det är vi som grupp som tillsammans måste göra det, och han kommer vara en stor del i det.

Klubbchef Stefan Andreasson om värvningen av Stefan Ishizaki:

– Vi har haft en dialog med Stefan sedan i somras om möjligheten att komma och spela med Elfsborg. Under hösten har vi fortsatt föra dialog men det var viktigt för både oss och Stefan att han fick träffa vår nye manager, vilket han gjorde i fredags. Utifrån det har vi nu tecknat ett tvåårs-avtal med Stefan.