Arian Kabashi, 20, och Christopher McVey, 20, flyttas upp till IF Elfsborgs A–trupp. De bägge talangerna, som är från Boråstrakten och har spelat i gulsvart sedan ung ålder, har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.

Det Elfsborgslag som i februari 2016 mötte Real Madrid i UEFA Youth Leagues tredje omgång fortsätter att färga av sig på IF Elfsborgs representationslag. Senast i raden av flera spelare från just startelvan mot Madrid är det nu Arian Kabashi och Christopher McVey som tar klivet upp till den gulsvarta A–truppen. Ett mål som båda haft länge.
– Jag är oerhört stolt över att få kunna kalla mig seniorspelare i Elfsborg. Jag kom till klubben som trettonåring och sedan dess har jag längtat och haft detta som mål, och nu när det är verklighet så kan man knappt bärga mig tills att vi sätter igång, säger Arian Kabashi.
– Det känns såklart helt fantastiskt, jag har jobbat för detta länge. Jag har uppnått ett av mina delmål, att bli en del av A–truppen, så nu ska jag sätta upp nya och bara köra. Man vill först och främst att det ska gå bra för Elfsborg, för då kommer det gå bra för mig också, säger Christopher McVey som kom till IFE som elvaåring.

Både anfallaren/yttermittfältaren Arian och försvararen Christopher var under 2017 lärlingar i A–truppen. Ett framför allt lärorikt år för de bägge 20–åringarna (Arian och Christopher fyller 21 den 14 mars respektive 12 april) då de tränade med A–truppen så mycket som möjligt och deltog i främst U21–allsvenskan. Dock så fick faktiskt båda två smak på seniorfotbollen under den gångna säsongen; Kabashi gjorde Elfsborgs sjätte mål för dagen då man krossade Falkenberg i Svenska Cupens gruppspel sedan han blivit inbytt och McVey begick allsvensk debut i oktober 2017 då han byttes in mot AIK på Friends Arena.
– Jag vill hålla huvudet högt och samtidigt vara ödmjuk, så mitt första mål är att få göra allsvensk debut, och efter det följer såklart första målet och sedan första starten. Jag vet att jag kommer vara den som kanske har minst erfarenhet i hela truppen från allsvenskt spel, men jag känner ändå att jag kan vara med och konkurrera och slåss om spel, så tycker jag att jag måste tänka. Men framför allt ska det bli så fruktansvärt roligt att få köra igång, säger Kabashi.
– Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Jag tror att det framför allt handlar om att komma in i livet som seniorspelare ännu mer och fortsätta göra ett grymt bra jobb varje dag. Man fick lära sig vad det innebär att vara proffs under lärlingsåret, så nu vill jag ta nästa steg, säger Christopher McVey.

Arian Kabashi och Christopher McVey har skrivit på varsitt tvåårskontrakt med IF Elfsborg, och den 11 januari gör de och övriga A–truppen sin första träning för året. En träning där vi bjudit in alla intresserade för en härlig kväll i sann gulsvart anda (läs mer om evenemanget genom att klicka här).
Sedan tidigare har Elfsborg genomfört förlängningar med David Olsson, Rasmus Rosenqvist samt Tim Rönning, samtliga unga spelare med stora Elfsborgshjärtan. Nu får de sällskap av de likasinnade Arian Kabashi och Christopher McVey, båda två lokala killar som brinner för att lyckas i och med IF Elfsborg.

Klubbchef Stefan Andreasson om Arian Kabashis och Christopher McVeys uppflyttning:

– Både Arian och Cristopher har i sina roller som lärlingar i A-truppen under 2017 visat att de har en potential för att bli allsvenska spelare. Dessutom är det två spelare som kommer från vår egen ungdomssektion, vilket naturligtvis känns extra bra, avslutar Andreasson.