Carl-Axel Ekman, ikonisk före detta klubbläkare i IFE, förgrundsgestalt till Elfsborgs samhällsarbete och vida känd för sin outtröttliga kamp för kvinnorna i Garissa, har avlidit vid en ålder av 95 år.
IF Elfsborg har sorg och våra tankar går till Carl-Axels anhöriga.

IF Elfsborg har sorg. Vår älskade Carl-Axel Ekman somnade vid en ålder av 95 år in under söndagsmorgonen. All kärlek och stöd går nu till hustrun Berit och Carl-Axels familj.
Carl-Axel kom att genom åren betyda otroligt mycket för IF Elfsborg och Borås. Som chefskirurg på SÄS och lagläkare för Elfsborg under flera årtionden och det uppmärksammade engagemanget för könsstympade kvinnor i Garissa i Kenya, ett arbete som han påbörjade 1989 och fortsatte med genom hela livet. Under 20 års tid tillbringade Carl-Axel och dåvarande hustrun Monica minst tre av tolv månader i Garissa för att hjälpa på plats. En stor del av tiden hemma i Sverige skänktes åt att samla in pengar till ett barnhem för föräldralösa flickor och en skola till regionens utsatta flickor och kvinnor.

Carl-Axels person, inställning, engagemang, hängivenhet, värme och kraft har sedan den dag han gjorde inträde i vår förening varit källa till en otrolig inspiration och positiv energi. Hans outtröttliga kamp för kvinnorna i Garissa och patos för de drabbade i vårt samhälle låg oundvikligen till grund för IF Elfsborgs samhällsarbete i form av Vi Tillsammans.

Kärleken till livet och IF Elfsborg återspeglades i allt Carl-Axel gjorde. Han var en minst sagt engagerad och hängiven supporter till gulsvart och vi fick den ständiga äran att träffa honom på våra hemmamatcher då han när orken tillät, och det gjorde den nästan alltid när det kom till Elfsborg, hälsade på och peppade laget i omklädningsrummet inför match.
Så sent som i november tilldelades Carl-Axel Ekman det första Vi Tillsammans–priset, IF Elfsborgs pris för insatser i samhället,  på den årliga Elfsborgsgalan. Detta tack vare att han gjort allt möjligt genom att vara den han var.
Bosse Lindell i IF Elfsborgs valberedning stod under 40 års tid Carl-Axel väldigt nära, och han minns sin älskade vän med värme och saknad.
– Jag saknar honom redan, vi har under 40 år gått igenom det mesta. Glädje, sorg och allt däremellan. Mina tankar går nu framför allt till hans hustru Berit, hans barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Carl-Axel var en otrolig människa som alltid tänkte på alla andra före sig själv, var fantastiskt ödmjuk och lämnar ett enormt livsverk bakom sig. Vi har så mycket att tacka honom för, säger Bosse Lindell.

IF Elfsborg kan inte nog tacka Carl-Axel Ekman för hans fantastiska insatser i föreningen, samhället och världen under så många års tid. Han är och kommer alltid vara oerhört saknad. Vila i frid.