Torsdagen den 22 februari drog IF Elfsborg i samarbete med Borås Stad och Curamus igång Walking Football, en härlig aktivitet och framför allt social sammankomst för alla över 55 år. Första träffen blev succé med 20 deltagare som spelade fotboll och fikade tillsammans.

Walking football, eller slow football som det också kallas, kommer ursprungligen från England och är mycket framgångsrikt i övriga Europa. Precis som namnet antyder handlar det i grund och botten om ”gå–fotboll”, där ingen löpning eller kroppskontakt är tillåten. Sporten passar dig helt utan förkunskaper likväl som dig med ett förflutet på plan. Alla över 55 år är välkomna att helt kostnadsfritt medverka.

Walking Football ger dig en unik möjlighet till att: träffa nya vänner, träna fotboll på dina villkor utan att några förkunskaper behövs och fika gemensamt med dina lagkamrater och bättra på dina hälsa. Och det var just det som skedde torsdagen 22 februari då IF Elfsborg i samarbete med Borås Stad och Curamus drog igång Walking Football i Sjuhäradshallen. Tolv deltagare var med och spelade under skratt och glada toner och det efterföljande fikat lockade ytterligare ett par som var nyfikna på Walking Fotball och dess sociala fördelar.
Nästa träff sker torsdagen 1 mars, klockan 12:00, i Sjuhäradshallen. Då hoppas vi att ännu fler kommer och hänger på i Walking Football!

Kontakta Jan Ryrlén på  jan.ryrlen@elfsborg.se eller 0705-186990 för mer information eller för att få svar på dina frågor om Walking Football.