Avgörandets stund i Svenska Cupens gruppspel har kommit! För att ha chans att nå kvartsfinal måste IF Elfsborg besegra Hammarby på Borås Arena samtidigt som andra resultat i gruppen måste gå gulsvarts väg. Chansen finns, så nu kör vi!

SVENSKA CUPEN, GRUPPSPEL – OMGÅNG 3
IF Elfsborg – Hammarby IF
Borås Arena, söndag 4 mars, avspark 15:00
Biljetter till Elfsborg–Hammarby köps hos något av våra biljettombud City Knalleland, Borås Turistbyrå, City Gross och Willys eller på webben genom att klicka HÄR (fullständig länk nedan)

Direktlänk till biljettköp Elfsborg–Hammarby: http://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets?eventId=230&isSeason=False


ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, Tim Rönning
Adam Lundqvist, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki, Arian Kabashi
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): David Olsson (lättare hjärnskakning), Jesper Manns (rehab), Jörgen Horn (rehab), Emir Bajrami (sjukdom under veckan)

KOMMENTARER

Det är vinna eller försvinna i Svenska Cupen som gäller för IF Elfsborg när man under söndagseftermiddagen tar emot Hammarby på Borås Arena. Och inte nog med det, man måste från gulsvart håll hoppas på att Vasalund lyckas sno åt sig ett eller samtliga poäng borta mot GAIS för att kvartsfinalplatsen ska bli Elfsborgs.
Men den eviga sanningen om att man bara kan fokusera på det man själv ska göra och inte kan påverka vad andra gör är onekligen inte mindre sann i detta fall, så det finns bara ett läge för IFE och det är full fart framåt för seger.
Laget kommer att behöva alla er gulsvartas stöd, så slut upp på arenan och bär fram laget mot en seger!

Elfsborg kommer senast från den bergsäkra segern borta mot Vasalund där man vann med 4–0 efter mål av Joakim Nilsson, Issam Jebali, Viktor Prodell och så ett självmål där Ibrahim Dresevic var siste elfsborgare på bollen.
Hammarby besegrade Vasalund i den första omgången av gruppspelet med 3–1 och följde sedan upp det med att spela oavgjort mot GAIS (3–3) i en galen match där endast ett stolpskott i slutsekunderna av Hammarbys Björn Paulsen gjorde att förutsättningarna är som de är inför den avslutande omgången. Hammarby leder gruppen inför matchen mot Elfsborg på bättre målskillnad mot GAIS, men man är precis som IFE beroende av både sin egna prestation och slutresultatet i den andra matchen.
I Elfsborg saknas David Olsson efter att målvakten ådragit sig en lättare hjärnskakning för en vecka sedan, Jesper Manns och Jörgen Horn fortsätter att rehaba efter sina skador och Emir Bajrami har varit sjuk under den gångna veckan och är inte matchredo på grund av det.

Joakim Nilsson och Jimmy Thelin inför Elfsborg–Hammarby