Sista matchen i gruppspelet och det skulle avgöras vem som skulle knipa förstaplatsen i grupp 8 och en plats i kvartsfinalen i Svenska cupen. Elfsborg stod starkast och kunde vinna med 2-1 men är utslaget då GAIS vann med 4-0 mot Vasalund.

Det var full fart från båda håll och med tre tunga poäng på spel så var det inte så konstigt att det smällde redan från start. Chanserna avlöste varandra och ju närmare halvtid man kom så kände man att det nog skulle rassla i nätet, frågan var bara vilket lag som skulle göra det. När Issam Jebali snappade upp en kontring och kyligt serverade Per Frick som rundade målvakten var första målet ett faktum. Båda lagen var piskade att vinna för att ha en chans att nå kvartsfinalen samtidigt som GAIS behövde tappa poäng mot Vasalund. Matchen var hård och tuff men inte ful och Hammarby saknade inte på något sätt chanser. Något mer mål blev det dock inte i första halvlek utan Elfsborg gick till pausvila med en uddamålsledning.

Andra halvlek fortsatte egentligen i samma tempo och känsla som den första där både Elfsborg och Hammarby byttes av med  chanser utan att egentligen komma till de där guldlägena. Elfsborg stod sig lite tyngre än Hammarby och var närmare utökad ledning än att Hammarby skulle kvittera och när domaren pekade på straffpunkten till Elfsborg i den 79:e minuten var Samuel Holmén säker på sin sak från elva meter och tvåan var ett faktum. Bollen är rund och allt kan hända brukar man ju säga i fotboll men när GAIS gjorde 4-0 på Vasalund så var det tyvärr uttåg ur Svenska cupen för både Elfsborg och Hammarby. Innan domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen kunde Hammarby reducera till 2-1 genom en frispark av Kennedy Bakircioglü.

– Matchen började böljande och båda lagen försökte få fart på det. Jag tycker spelarna följde de instruktionerna vi hade och det var roligt att se att spelarna att de kunde hantera en förändrad matchbild. Vi krigar för varandra och jag är väldigt nöjd med spelarna. Det finns alltid saker att förbättra men jag är nöjd, Hammarby är bra och pressar bra och det var en tät match. Nu blickar vi framåt mot Allsvenskan, sade manager Jimmy Thelin på den efterföljande presskonferensen.

Adam Lundqvist var inne på samma linje:
– Jag tycker vi får mycket bra saker gjort. Vi finslipar mycket varje match och vi bygger vidare. Jag tycker vårt försvarsspel sitter bra under 90 minuter med bra höjd och aggressivitet. Jag tycker vi gör en bra match. Vi jobbar hårt för varandra och det är ett jäkla jobb därute och fortsätter:
–Vi tar med och den goa känslan i laget och hur vi aldrig slutar tro på det vi gör och att vi gnuggar hela matchen för varandra. Vi försöker bättra oss varje minut och varje match.

Nu är siktet inställt på den allsvenska premiären den 2 april när de regerande svenska mästarna Malmö FF kommer på besök. Biljetterna släpps redan på måndag den 5 mars så passa på att skaffa ditt exemplar direkt.

SVENSKA CUPEN, MATCH 3
IF ELFSBORG – HAMMARBY IF 2-1 (1-0)
Mål: Per Frick (36′), Samuel Holmén (79′), Kennedy Bakircioglü (87′)
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Robert Gojani, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Adam Lundqvist – Samuel Holmén –  Daniel Gustavsson, Simon Olsson (46′), Issam Jebali, Simon Lundevall (77′), Per Frick (64′)
Ersättare: Tim Rönning, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Jesper Karlsson (77′), Viktor Prodell (64′), Alex Dyer, Stefan Ishizaki (46′)
Gula kort Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Stefan Ishizaki
Röda kort Elfsborg: 
Publik: 778