Även denna helg var det nya matcher på schemat för Elfsborgs elitlag när Ligacupen fortsatte.

U17

På lördagen var det gruppfinal mellan IF Elfsborg och BK Häcken, en tidig sådan där Elfsborg låg på en andraplats med fyra inspelade poäng och Häcken med sex poäng på två matcher. För att ha avancemang i egna händer krävdes seger i denna match, men det blev både tufft och tajt mot ett duktigt motstånd. Noterbart är att Häcken i de två första matcherna hade 6-1 i målskillnad vilket vittnade om en stark defensiv. Trots en god insats från Elfsborg var det till slut Häcken som fick in matchens enda mål när Isaac Jonsson gjorde 0–1 med kvarten kvar. Gulsvart kunde inte hämta in målet och fick se sig besegrade. I och med denna match har Elfsborg fortsatt fyra poäng efter halva gruppen spelad. Nu krävs det idel segrar för att dels hämta in försprånget upp till Häcken då det endast är gruppsegraren som avancerar till semifinal.

U19

U-truppen åkte till klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg för match emot just ÅFF. Inför matchen hade Elfsborg två segrar av två möjliga samtidigt som Åtvidaberg låg på en tredjeplats med en vinst och en oavgjord match och hade inga planer på att spräcka förlustnollan – men Elfsborg ville annat. Elfsborg tog kommandot och utdelningen kom efter en kvart spelad när Nattnael Zerai  gjorde 0–1. Resultatet stod sig in i pausvilan, Åtvidaberg jagade givetvis kvittering men istället gjorde Jesper Sandberg Hesselgren 0–2 i 62′ minuten, något som skulle visa sig bli matchavgörande. I slutet fick Elfsborg ett rött kort och Åtvidaberg kunde reducera på stopptid, men närmre än så kom inte ÅFF. Elfsborg tar i och med segern ett fast grepp om förstaplatsen i gruppen, tre poäng före Örebro SK FK. Nästa match är på hemmaplan mot IK Oddevold som fortfarande jagar sin första seger i gruppen.

U16

Spelar först på måndagskvällen när U17-truppen ska ställa upp för match i Ligacupen för U16-lag. Elfsborg har en 6-0 seger i ryggen från förra veckan mot BK Forward i färskt minne, för gästande BK Häcken är läget tre vinster på de tre matcher de spelat och hela 18-2 i målskillnad. En mycket intressant match och värdemätare med andra ord.