Här ges uppdateringar på Jesper Manns, Issam Jebalis, Simon Olssons samt David Olssons skadeläge.

IF Elfsborg har i samförstånd med Jesper Manns, A–truppens tränarteam, Elfsborgs medicinska team samt utomstående expertis kommit fram till att det bästa nu är att ge Jesper ordentligt med tid för att förebygga upprepade skador i baksida lår.
Jesper Manns rehabiliteringsperiod förväntas uppgå till tre månader, och det är framför allt för att kunna optimera Jespers framtida prestationer på fotbollsplanen och ge honom förutsättningarna till en lång och framgångsrik karriär.

Issam Jebali fick i samband med matchen mot Hammarby en stukning av inre sidoledbandet och han förväntas vara tillbaka i full fotbollsträning om 2–3 veckor.

Simon Olsson fick en spark mot vadbenet i matchen mot Hammarby, och efter genomförd skelettröntgen och magnetkameraundersökning visades ingen skada på strukturer, dock en rejäl svullnad där han fick sparken. Svullnaden förväntas lägga sig inom de närmaste dagarna, så Simon bör vara tillbaka på träningsplanen inom kort.

David Olsson ådrog sig en hjärnskakning på träning för drygt en vecka sedan. Han har fortsatt lättare symptom och det är alltid är svårt att ställa prognos för hjärnskakning eftersom att återhämtningsperioden är varierande. Det viktigaste är att handläggandet av Davids skada blir rätt så att han inte får framtida men, så i nuläget bedöms han dag för dag.