Med ett nytt tankesätt, högre satta målsättningar och ett rejält självförtroende har 21–årige mittbacksprofilen Ibrahim ”Ibroo” Dresevic stått för en mycket stark försäsong.
– Det har funkat bra, riktigt bra. Jag har blivit mer professionell i mitt tänk och ändrat lite i mitt spel som gjort att jag tagit stora kliv på försäsongen, säger Ibroo.

Han heter Ibrahim, men precis alla kallar Elfsborgs nummer 14 för det slagkraftiga ”Ibroo”. Smeknamnet är något som det har nämnts mycket i Fotbollsborås under flera år, framför allt sedan han 2011 anslöt till IF Elfsborg från Norrby.
Ibroo är försvarsspelaren som för i stort sett alla som någon gång sett honom spela fotboll utan tvekan får personifiera det moderna fotbollsepitetet ”en spelande mittback”. Teknisk briljans, ett väldigt utvecklat spelsinne, en fantastisk uppspelsfot och med en många gånger stark förkärlek till det spektakulära på fotbollsplanen.
Kommande allsvenska säsong blir Ibroo’s tredje i gulsvart. Tillsammans med bästa polarna Simon Olsson och Rami Kaib blev han permanent uppflyttad till A–truppen i slutet av september 2016, men den allsvenska debuten kom faktiskt tidigare än så; mot Kalmar på Borås Arena den 10 september i en match som slutade 1–1.
Sedan debuten har det blivit ytterligare sju framträdanden i allsvenskan för Ibroo, och under Jimmy Thelin som manager har det under 2018 än så länge blivit en hel del spel i träningsmatcherna samt plats i startelvan mot både Vasalund och Hammarby i Svenska Cupens gruppspel. Och Ibroo har imponerat, med ett mognare spel än vad man tidigare sett från honom.
Det är inte direkt någon slump.
– Jag har varit mer seriös ända sedan vi började försäsongen i vintras. Eller seriös och seriös, jag hade bestämt mig för att se på det mer professionellt och vara mer mogen och trygg i mina beslut både på och utanför planen. Det har fungerat, och jag tror att de andra i laget har märkt det på mig också faktiskt, säger den nästan kontant leende Ibroo Dresevic.
På vilket sätt har det hjälpt dig?
– Det har hjälpt mig med allt egentligen. Det handlar framför allt om att jag hela tiden ska ta bra beslut på träning och sedan på match. Och så handlar det mycket om att minimera misstagen och inte chansa så mycket som jag kanske gjort innan. Det är ett nytt sätt för mig att tänka, men det känns bra och är rätt väg för mig, säger han.

Andra saker som Ibroo nött extra på i år och försöker utveckla varje dag är aggressiviteten och huvudspelet. Viktiga saker för en mittback, och han förklarar närmare:
– Jag ska vara tuffare i duellerna, alltid gå upp hårt i rygg och pressa min motståndare så att han inte får komma rättvänd. Det är några av detaljerna som jag jobbar på, men framför allt handlar det för mig om att prestera bra hela tiden och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare, säger Dresevic.
Efter att ha startat i tre av de åtta allsvenska framträdandena säsongerna 2016 och 2017 vill Ibroo Dresevic, av fullt naturliga skäl, öka den dosen. Hans egna målsättningar inför det kommande allsvenska året är mer eller mindre enkelt utformade.
– Jag vill ta en plats i laget, prestera bra hela tiden och fortsätta utvecklas. Det känns väldigt bra med allt det nya som den nye tränaren har infört, det nya spelsättet passar mig som spelare perfekt, och som lag tycker jag att vi ska ha högt ställda mål i år. Man måste såklart ha tålamod, både vi spelare och våra supportrar, men får vi till det från början kan det här bli en riktigt bra säsong, så vi ska tro på oss själva, säger Ibroo.
A–truppen, som varit igång på träningsplanen sedan den 11 januari då man mötte IF Elfsborgs supportrar under en härlig kväll i sann gulsvart anda, känns efter två månaders försäsong som en väl sammansvetsad och harmonisk grupp. Processen som pågått sedan Jimmy Thelin gjorde entré som ny manager i IF Elfsborg ökar i styrka för varje dag som går, och det märks på både A–truppen och dess omgivning. Ibroo Dresevics plats i gruppen är gjuten, han tillhör det unga garde som vi alla såg i det U–lag som bland annat spelade mot Real Madrid i UEFA Youth League den 10 februari 2016 och som nu är en stor och viktig del av representationslaget.
I matchväg väntar närmast träningmatch mot Landskrona BoIS på fredag 16/3, avspark 17:00, men om bara ett par veckor börjar allsvenskan med premiär mot Malmö FF på Borås Arena. Då ska Ibroo Dresevic och IF Elfsborg vara redo att ta sig an en ny, väldigt spännande, säsong.

KÖP SERIEBILJETT 2018 HÄR!

KÖP BILJETTER TILL VÅRENS HEMMAMATCHER HÄR!