180324 Elfsborgs Viktor Prodell jublar efter 2-0 med Alex Dyer under trŠningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Halmstad den 24 mars 2018 i BorŒs. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Komfortabel seger i genrepet

Publicerad: 2018-03-24 19:37, Uppdaterad 2018-03-24 20:10

Årets sista träningsmatch, också kallad Allsvenskt genrep gick av stapeln på lördagseftermiddagen då Halmstads BK gästade Borås Arena. IF Elfsborg gjorde processen kort med hallänningarna och vann komfortabelt med 3-0.

Matchen kunde knappast ha börjat bättre för Elfsborg som redan fick jubla efter 8:a minuter när Simon Lundevall fick bollen genom alla försvarande ben och in i mål efter en fin hörnvariant med Stefan Ishizaki. En härlig start på genrepet som skulle bli dubbelt så bra i minut 15 när Viktor Prodell avslutade efter en ny korthörna och 2-0 var ett faktum. Sedan var det inget snack om vilket lag som var det större och Elfsborg kunde manövrera ut Halmstads anfallsförsök tämligen enkelt. När domaren pekade på straffpunkten i den 40:e minuten klev Simon Lundevall fram och gjorde sitt andra mål för dagen och det var 3-0 till Elfsborg.

Andra halvlek blev lite av en transportsträcka för Elfsborg med en betryggande ledning och Halmstad hade egentligen inga farliga chanser. Det var närmare 4-0 än 3-1 och när domaren sedan blåste av matchen så var de flesta överens; Elfsborg vann komfortabelt mot Halmstads BK i det allsvenska genrepet.

– Framförallt vill jag lyfta fram spelarna som spelar metodiskt och är lojala mot varandra och de ställer upp för varandra i 90 minuter. Varje vecka tar vi nya kliv, sa manager Jimmy Thelin efter matchen.

Nu väntar en ny träningsvecka innan den allsvenska premiären drar igång när Malmö FF kommer på besök den 2 april klockan 17:30. Då vill vi se ett fullsatt Borås Arena!