Äntligen dags för bortapremiär! IF Elfsborg åker till den småländska östkusten för att under söndagen ta sig an Kalmar FF på Guldfågeln Arena, och gulsvart går såklart för att ta sina första poäng för året i allsvenskan!
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den extremt efterlängtade matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 2
Kalmar FF – IF Elfsborg
Guldfågeln Arena, söndag 8 april, avspark 15:00

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Adam Lundqvist, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Viktor Prodell,  Alex Dyer, Arian Kabashi
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Jesper Manns (rehab), Stefan Ishizaki (avstängd)

LAGENS SENASTE MATCHER

Kalmar FF
1 april: BK Häcken – Kalmar FF 1–0 (allsvensk premiär)

IF Elfsborg
2 april: IF Elfsborg – Malmö FF 1–2 (allsvensk premiär)

KOMMENTARER

Äntligen dags för bortapremiär! Och precis som förra året är spelplatsen Guldfågeln Arena och. Motståndet Kalmar FF när Elfsborg spelar sin första allsvenska bortamatch för säsongen.
Vi minns alla hur det gick förra gången då gulsvart besegrade Kalmar med hela 5–1 efter två mål av Daniel Gustavsson och Issam Jebali samt ett mål av Per Frick. Men då är som bekant då och nu är nu, så det finns egentligen bara positiva minnesbilder och känslor från förra säsongens möte att ta med sig, båda lagen har av självklara skäl förändrats och förutsättningarna likaså.
Elfsborg kommer från förlusten mot Malmö FF på hemmaplan och Kalmar förlorade även de sin allsvenska premiär, för deras del blev det en uddamålsförlust borta mot BK Häcken.

För gulsvarts del tar man med sig mycket positivt från premiären, och då framför allt den andra halvleken som höll på att resultera i att man kunde få med sig en poäng. Men Simon Lundevalls friläge i den 92:a minuten gav tyvärr inget, men som match i helhet gav premiären mycket och bådade gott inför framtiden.
Viktor Prodell öppnade målkontot mot Malmö och hans gamla Eskilstunakompis Simon Lundevall stod för assisten, ett scenario som vi sett många gånger förr i Elfsborgsstället. Vi hoppas såklart att spelarna fortsätter på den fina säsongsöppningen mot Kalmar i morgon söndag 8 april.

LUNDQVIST OCH LUNDEVALL INFÖR KALMAR BORTA