Tisdag 10 april spelar IF Elfsborg U21 sin första hemmamatch för året.
För motståndet i matchen som startar 17:00 på Borås Arena står Halmstads BK, och det är viktiga poäng som står på spel redan nu.

Anledningen till att poängen är lite extra viktiga så tidigt in på säsongen som den första hemmamatchen för IFE är att det har skett stora förändringar i U21–serien.
Från och med denna säsong gäller följande; U21 Allsvenskan och Superettan kommer att inledas med samma serieindelning och spelas endast som en enkelserie, vilket ger totalt sju matcher per lag mellan 15 mars och 15 juni. De två bästa lagen i Superettan byter under hösten sedan plats med de två lagen som placerat längst ner i Allsvenskan under våren och sedan nollställs seriespelet börjar om från början under hösten. Totalt blir det sju nya matcher per lag som spelas under perioden 1 juli och 7 november. Vinnarna i U21 Allsvenskan Norra möter vinnarna i U21 Allsvenskan Södra i en enda direkt final i samband med säsongsavslutningen i november.

Dessutom så har åldersbegränsningen i U21 slopats helt och det är nu upp till varje klubb själva att ansvara så att unga spelare får matchning tillsammans med seniorspelare.
För Elfsborgs, och även Halmstads, del handlar tisdagens match på Borås Arena även om att försöka ta sina första poäng för säsongen. IFE förlorade borta mot Trelleborg i bortapremiären med 0–2 och Halmstad hemma mot Kalmar med 2–3.
Så med tanke på att det endast återstår sex matcher av vårens U21–säsong innan uppdelningen görs och att det står åtråvärda platser på spel så måste poängen börja trilla in, och Elfsborg kommer såklart köra fullt för att vinna matchen mot HBK.

I Elfsborgs södra allsvenska spelar förutom Halmstad och premiärmotståndaren Trelleborg även BK Häcken, Kalmar FF, IFK Göteborg, Malmö FF samt Helsingborgs IF. Och om det är mycket som är nytt i upplägget i serierna i år så är vissa saker helt oförändrade, för medan Elfsborg och Halmstad endast spelat en match har flera av lagen redan hunnit med tre stycken.
Häcken leder Folksam U21 Allsvenskan Södra Vår på nio poäng av nio möjliga, följda av Kalmar på sex poäng på efter tre matcher och sedan följer IFK Göteborg med fyra inspelade poäng på tre matcher. 

Elfsborg kommer till tisdagens match mot Halmstad med en namnkunnig och spännande trupp. Den ser ut som följande:
David Olsson (mv), Tim Rönning (mv), Christopher McVey, Rami Kaib, Filip Schyberg, Jörgen Horn, Gustav Henriksson, Anton Thorsson, Emir Bajrami, Mattias Özgün, Eduart Iljazi, Joakim Engström, Noel Jonsson, Alex Dyer, Jesper Sandberg Hesselgren, Marokhy Ndione, Arian Kabashi, Marcus Ejerblad.
Matchen börjar 17:00 på Borås Arena, och då hoppas vi på stöd från läktaren när U21 ska försöka ta årets första seger! Framåt gulsvart!