IF Elfsborgs U-trupp tog en efterlängtad seger när Halmstads BK besegrades med 2–0 i U21 Allsvenskan Södra. 

På tisdagseftermiddagen var det dags för hemmapremiär i U21 Allsvenskan Södra när IF Elfsborg tog emot Halmstads BK. Bägge lagen jagade sin första seger då de föll i sina premiärmatcher. Elfsborg hade dessutom spelat två matcher i U19 Allsvenskan Södra med U-truppen vilket heller inte resulterat i poäng, därför var det viktig med ett bra resultat i denna match. Det var ett tämligen starkt lag som Elfsborg ställde upp med. Förutom de yngre A-lagsspelarna anslöt även Emir Bajrami, Alex Dyer och Jörgen Horn och spelade i första halvlek, en mållös sådan.
– Vi ställde ett starkt lag på fötterna och det var bra av alla A-lagsspelarna att komma upp och bidra. Emir, Alex och Jörgen bidrog verkligen till att höja energin, snacket på planen, farten på bollen och viljan att vinna fanns hos alla. Efter första halvlek bytte vi ut de tre, gjorde små förändringar i detaljer för att bli bättre i sista tredjedelen, säger tränare Janne Mian.

Utdelning i andra halvlek

I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg att spela bra fotboll, laget jobbade på och i 65′ minuten kom ett vackert anfall där Arian Kabashi avslutade med ett skott i mål, 1–0. Kort därpå kunde sedan Elfsborg öka på ledningen när Rami Kaib drog sig upp på vänsterkanten, tog sig loss och satte in 2–0. Därefter skulle hemmalaget stänga matchen, något som lät enklare än vad det var med tanke på resultaten den senaste tiden.
– Man kan tänka att vi bara ska stänga matchen och spela på resultatet, men det var tufft. Vi blev lite ängsliga, tappade lite energi och gjorde individuella misstag, vi var rädda för att släppa in en reducering. Nu lyckades vi ändå hålla nollan, men det får vi jobba vidare med. Men vi ska vara väldig nöjda med de första 65 minuterna i dag, vi gör två fina mål och får jobba vidare på att döda matcher som vi leder, avslutar tränare Mian.

IF Elfsborg – Halmstads BK 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 Arian Kabashi 65′, 2–0 Rami Kaib 72′

Startelva: 30. David Olsson (mv), 3. Mattias Özgün, 5. Jørgen Horn, 12. Gustav Henriksson, 13. Rami Kaib, 18. Noel Jonsson, 20. Emir Bajrami, 21. Christopher Mc Vey (K), 23. Alex Dyer, 25. Arian Kabashi, 26. Marokhy Ndione
Ersättare: 31. Tim Rönning (mv) 4. Filip Schyberg, 11. Marcus Ejerblad, 14. Ibrahim Dresevic, 15. Joakim Engström, 16. Eduart Iljazi, 17. Jesper Sandberg Hesselgren