IF Elfsborgs lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard är såklart inte nöjd med den poängmässiga  inledningen på allsvenskan, men han och laget tar mycket med sig från de två första matcherna till lördagens kamp mot Sirius på Borås Arena.
– Vi ska fortsätta våga göra det som vi gör bra, då kommer det bli jättebra i slutändan, säger Kevin.

KÖP DINA BILJETTER: IF ELFSBORG – IK SIRIUS 14/4

Målvakten själv har inlett säsongen strålande och stått för en rad minst sagt svettiga räddningar under 180 minuters spel, mot Malmö och Kalmar. Poängen för laget har dock uteblivit, men säsongen är väldigt ung och lagkaptenen manar till lugn och tålamod.
– För det första så tränar vi för hela allsvenskan, inte de två inledande omgångarna. Det är fortfarande mycket som är nytt i spelsystemet och vi har en del som vi ska korrigera från de första matcherna. Men det finns också mycket positivt att ta med från både Malmö och Kalmar, så med fokus på varje träning och förberedelser inför match så blir kanon, det är jag helt övertygad om, säger Kevin Stuhr Ellegaard.
Vad är den viktigaste detaljen mot Sirius på lördag?
– Att vi vågar. Vi ska fortsätta våga spela det spel som vi ska och göra de saker som vi tränar på varje dag. Jag ser mycket fram mot matchen på lördag, det ska bli härligt att få spela hemma igen inför vår publik. Tar vi med oss de bra sakerna från de två första matcherna och korrigerar det som inte var så bra så tror och hoppas jag att det kommer klicka nu på lördag, säger han.

Kevin fortsätter att prata om att ha tålamod, komma till rätt ”spänningsnivå” och att göra jobbet stenhårt för varandra, och då inte bara de spelare som befinner sig på planen på lördag mot Sirius.
– IF Elfsborg är som en familj, där alla behöver alla. Spelare, ledare, supportrar, sponsorer och alla runtomkring föreningen bildar den här familjen där alla verkligen bryr sig om varandra. Vi spelare behöver verkligen supportrarnas stöd hela tiden, i varje match, borta som hemma. Det är det som får oss att ta i det där lilla extra och det som får oss att verkligen pusha på alla andra, säger han.
28 omgångar återstår av allsvenskan, och ett nystöpt IF Elfsborg håller på att bygga upp det som på lång sikt ska bringa nya framgångar till den stolta föreningen. Alla lag och klubbar har sin egna resa, och den som IFE anno 2018 befinner sig på just nu är en som alla inblandade till 100 procent tror på och tar sig an 24 timmar om dygnet. I slutändan handlar det om en kombination av hjärta och fokus.
– Vi spelar med hjärta för den här föreningen som vi alla bryr oss så mycket om, och det tycker jag syns när vi är där ute på planen. På lördag ska vi visa det igen, och göra allt för att vinna matchen mot Sirius, säger Kevin Stuhr Ellegaard.
På lördag kör vi igen, så ta med familjen, kompisarna eller släkten; kom och stötta gulsvarta IF Elfsborg på Borås Arena! Framåt Elfsborg, framåt för evigt!

KÖP DINA BILJETTER: IF ELFSBORG – IK SIRIUS 14/4