Det ville sig inte för Elfsborg mot Sirius på Borås Arena.
Gästerna gjorde matchens enda mål på övertid och den gulsvarta förlusten blev ett faktum.

Elfsborg startade bäst på Borås Arena denna lördagseftermiddag då den tredje allsvenska matchen för året spelades.
Mest bollinnehav och frön till riktigt farliga anfall fanns under den inledande halvtimmen, men ordentligt svettigt blev det aldrig för Sirius målvakt Joshua Wicks. Närmast mål i den första halvleken skulle Elfsborg komma, men då efter det att en försvarsfot snuddat bollen på ett inspel från IFE:s högerkant. Bollen tog dock i stolpen och letade sig retfullt ut och bort från målet.
Mållöst var resultatet i paus och känslan var att det fanns både en och två gyllene chanser kvar att spela sig fram till för Elfsborg, och de skulle även komma, men av naturliga slutresultatsskäl skulle det heller inte få bli något gulsvart måljubel denna dag.

Daniel Gustavsson och pigge inhopparen Jesper Karlsson kom båda två nära i den andra halvleken, men det var tyvärr en sådan där dag då fotbollsgudarna inte direkt var på IF Elfsborgs sida.
Lagen turades under den andra halvleken om att hålla bollen och försöka spela sig till lägen i djupled, men när klockan tickat upp mot 90 minuter trodde nog de allra flesta att det hela skulle sluta 0–0.
Men så efter en stökig situation inne i Elfsborgs straffområde damp bollen ner framför Sirius Stefano Holmquist Vecchia som drog till. Bollen letade sig in i nättaket bakom en chanslös Kevin Stuhr Ellegaard, och då var förlusten ett faktum.
Ett slutresultat som självklart inte var vad någon gulsvart hade hoppats på, men det finns inget annat nu än att knyta näven, jobba stenhårt och låta BP få betala för detta nu på torsdag då IFE åker till Grimsta för match i den fjärde omgången.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 3
IF Elfsborg – IK Sirius 0–1 (0–0)
Mål: 0–1 (90+1) Stefano Holmquist Vecchia
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Daniel Gustavsson, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Robert Gojani, Samuel Holmén (62) – Stefan Ishizaki (70), Issam Jebali, Simon Lundevall – Per Frick (80)
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Jörgen Horn, Jesper Karlsson (70), Viktor Prodell (80), Alex Dyer, Simon Olsson (62)
Varning, Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Simon Olsson
Varning, Sirius: Shkodran Maholli, Christer Gustafsson, Joshua Wicks
Sålda biljetter: 4 635