Det blev storseger i bortamatchen mot Jönköpings Södra när Elfsborg vann med hela 9-0 i U17 Allsvenskan Södra. 

Elfsborg åkte till Jönköping för årets andra bortamatch. Den första slutade med ett kryss mot Halmstad på bortaplan, förra helgen föll U17-truppen på hemmaplan och nu var det dags att ta en trepoängare enligt planen, en plan som fullföljdes på ett mycket bra sätt.

På Junebäckens IP i Jönköping var det dags för match på söndagen och det var bortalaget som snabbt tog kommandot. Elfsborg tog ledningen med såväl ett mål, som två, tre och fyra mål innan halvtidsvilan var ett faktum. Efter en såpass stor ledning är det inte helt ovanligt att laget faller tillbaka lite, anfallsviljan blir lite stagnerad och lag brukar generellt bevaka en sådan ledning, men inte Elfsborg denna söndag.

I andra halvlek var det fullgas fortsatt framåt och Elfsborg kunde göra hela fem (!) mål till innan slutsignalen ljud på konstgräset i Jönköping. Årets första seger i serien var ett faktum efter hela 9-0.

– Det här är en bortamatch vi brukar ha lite svårt i, det är flera gånger vi har tappat poäng och fått med oss ett kryss här uppe men i dag hamnar vi helt rätt. Laget har rätt attityd och tar sig an matchen på ett bra sätt. Vi har inställningen, ett rörligt passningsspel och organisationen för att spela bra. Jag är nöjd med hela laget, framför allt att vi tar poäng på grund av en bra organisation spelmässigt. Vi har ett väldigt bra omställningsspel, det går verkligen undan när vi ställer om och det får vi utdelning på, analyserar tränare Tony Lundqvist.

 

U17 ALLSVENSKAN SÖDRA
Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg 0–9 (0–4)
Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 4. Gustav Broman (K), 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 13. Victor Gustafsson, 17. Kevin Strand
Ersättare: 12. Arvid Skantz, 14. Awil Hassan, 15. Endrit Kutllovci, 16. Besfort Zeneli, 31. Max Helge