Elfsborg jagade sin första seger i U19 Allsvenskan, det fick GAIS bekänna när laget besegrades med 4-0. 

På söndagen var det match i U19 Allsvenskan Södra. Efter de två första spelade matcherna stod Elfsborg på noll poäng inspelade, detta efter en hemmaförlust mot Halmstad och en bortaförlust i Trelleborg. Nu var det GAIS som kom på besök, Elfsborg var rejält taggade för att vinna då laget verkligen suktat efter poäng. GAIS hade spelat en match inför denna, en match de förlorade med 1-0 i derbyt mot Örgryte.

Elfsborg tog tag i den första halvleken, trummade på och strax efter kvarten spelad fick Elfsborg utdelning när Joakim Engström gjorde 1–0. Sedan rullade det på med två snabba mål till inom loppet av bara några minuter. 2–0 gjorde Filip Schyberg, 3–0 genom Aleksander Ceganjac och 4–0 genom Jacob Ejerblad. Därmed var matchen mer eller mindre stängd.

I den andra halvleken kontrollerade Elfsborg händelserna, GAIS gjorde ett reduceringsmål men närmre än så kom inte Göteborgslaget och Elfsborg kunde räkna in tre poäng på kontot efter en bra hemmamatch.
– Vi kom ut bra, med högt bröst och ville visa att detta var vår hemmaplan. Vi behövde ta poäng nu för att bli topp sju i serien och få spela om guldet i höstens serie. Vi gick ut, tog kontroll från start och i första halvlek är det klasskillnad. Vi går från 1-0 till 4-0 ganska snabbt. I andra halvlek gör vi en del byten, spelare får spela på lite ovana positioner och vi tappar lite intensitet, men gör det helt okej ändå, analyserar tränare Sanel Duzel.

U19 ALLSVENSKAN SÖDRA
IF Elfsborg – GAIS 4–1 (4–0)
Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 3. Samuel Rundqvist, 5. Filip Schyberg (K), 6. Tim Stålheden, 8. Joakim Engström, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 13. Johannes Vedin, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Nattnael Zerai
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 2. Jacob Ejerblad, 7. Anton Thorsson, 14. Makwan Sawsani, 15. Joel Wiktorsson, 16. Gustav Apelkvist, 18. Marcus Ejerblad