På lördagen åkte Elfsborg för att spela bortamatch mot Angered MBIK i årets tredje match för Elfsborg i U16 Nationell Grupp. 

IF Elfsborgs U17-trupp åkte till Göteborg och Lövgärdesplan för match mot Angered MBIK när den tredje matchen för säsongen skulle spelas. Elfsborg föll i premiären men vann med övertygande 4–0 senast mot Skoftebyn som gästade Borås. Nu var det Angered som stod för motståndet, ett lag som endast spelat en match i årets serie, vilket slutade med förlust borta mot IFK Göteborg.

Elfsborg ville starta en segersvit och spelade jämnt med Angered under första halvlek. Dock var det hemmalaget som tog ledningen efter tio minuter men Elfsborg kvitterade strax därefter genom Abdirahman Abdi. Tio minuter före paus kunde dock hemmalaget återta ledningen efter mål av Yaqub Finey, hans första mål för kvällen.

Efter paus kom Elfsborg ut starkt och Abdirahman Abdi satte kvitteringen till 2–2. Några minuter senare tog också gulsvart ledningen genom Oscar Gustafsson och Elfsborg hade för första gången ledningen i matchen. Dessvärre skulle den inte stå sig särskilt länge då hemmalagets Finey ville få mer mål på kontot. Först kvitterade han, därefter ytterligare två mål sista fem minuterna. Därmed stod Angered som segrare med 5-3.

Elfsborg får fortsätta jaga vidare efter sin första seger på bortaplan, näst på tur är lokalderbyt mot Norrby IF den 28 april på Borås Arena 2.

 

Angered MBIK – IF Elfsborg 5–3 (2–1)

Mål: 1–1 Abdirahman Abdi 11′, 2–2 1-1 Abdirahman Abdi 49′, 2–3 Oscar Gustafsson 53′

Startelva: 1. Max Helge (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Yamin Souayeh, 4. Teodor Svensson, 5. Amer Jusic, 6. Besfort Zeneli, 9. Abdirahman Abdi, 11. Mohamed Adam, 13. Zakkar Alissa, 14. Edon Goq, 15. Oscar Gustafsson
Ersättare: 7. Ornel Makindu, 8. Awil Hassan (K), 12. Said Ali, 30. Jacob Löngårdh