180415 Elfsborgs spelare innan fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och GAIS den 15 april 2018 i BorŒs. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

U19: Stark andra halvlek gav vinst

Publicerad: 2018-04-21 23:38

Östers IF väntade som motståndare när Elfsborg åkte till Växjö för match på Värendsvallen.

På lördagen var det återigen dags för bortamatch i U19 Allsvenskan Södra. Elfsborg tog en efterlängtad seger med 4–1 mot GAIS i den senaste omgången, nu var det Östers IF på Värendsvallen i Växjö som var motståndare. Öster som vann sin premiär på bortaplan mot Örgryte, för att sedan falla på hemmaplan mot Mjällby senast. Elfsborg å sin sida jagade årets första poäng på bortaplan, då det blev förlust i bortamatchen mot Trelleborg.

Elfsborg fick nu en ganska tuff start då det var hemmalaget som tog ledningen redan efter elva minuter spelade, en ledning som stod sig ändra fram till halvtidsvilan. Gulsvart gjorde givetvis vad de kunde för att få in en kvittering, men det stämde inte riktigt och bollen letade sig inte in i Östers-målet. I andra halvlek skulle det dock bli annorlunda. Anton Thorsson satte kvitteringen efter 52 minuter och tio minuter senare gjorde han även ledningsmålet till 2–1 i 65′ minuten.

Rollerna blev då som förbytta, istället var det hemmalaget som skulle kriga sig till en kvittering men Elfsborg kunde hålla undan, detta trots att Elfsborg spelade med en man mindre sista 20 minuterna. På stopptid kunde sedan Prince Isaac Kouame göra 3–1 till Elfsborg vilket också blev slutresultatet.

I och med två raka segrar klättrar nu Elfsborg uppåt i tabellen. Här näst väntar Malmö FF på Kronängs IP den 28 april.

Östers IF – IF Elfsborg 1–3 (1–0)

Mål: 1–1 Anton Thorsson 52′, 1–2 Anton Thorsson 65′, 1–3 Prince Isaac Kouame 90′

Truppen: Tim Rönning, Camil Altun, Jacob Ejerblad, Marcus Ejerblad, Joakim Engström, Eduart Iljazi, Prince Isaac Kouame, Danijel Ramadanovic, Samuel Rundqvist, Jesper Sandberg Hesselgren, Filip Schyberg, Tim Stålheden, Anton Thorsson, Joel Wiktorsson, Adrian Zeka, Nattnael Zerai