Västderby i U21-serien stod på schemat i vårregnet på Kamratgårdens hybridgräs. 

Det var dags för ny match i U21 Allsvenskan Södra när IFK Göteborg och IF Elfsborg möttes på tisdagseftermiddagen. På ett blött Kamratgården ställde Elfsborg upp för årets tredje match i U21-serien och Elfsborg jagade nu seger efter förra omgångens seger mot Halmstads BK med 2-0. IFK Göteborg å sin sida kom med en oavgjord match i bagaget, innan dess hade de vunnit en och förlorat en match.

Elfsborg kom med ett starkt lag med flera spelare från A-laget, hela nio A-lagsspelare startade matchen och det var också gästerna som tog kommandot. Redan i andra minuten fick Elfsborg en hörna som Gustav Henriksson satte i mål. Gulsvart hade också en bra första halvlek, spelade kontrollerat och på ett bra sätt.
– Vi hade ett stort bollinnehav, tryckte ner IFK Göteborg, tog en tidig ledning på hörna och borde gjort ytterligare något mål på en annan hörna. Det kändes som det var ett lag på planen, säger tränare Janne Mian.

Underlig straffsituation avgjorde

Ledningen till trots, i andra halvlek blev det sedan en scenförändring. Drygt en kvart in i andra halvlek satte August Erlingmark kvitteringen, sedan verkade hemmalaget ganska nöjt då de backade tillbaka och matchbilden tydde på en match med ett oavgjort resultat som utgång. Då fick IFK en straff som förbryllade såväl hemma- som bortalag, oavsett förvaltades straffen och 2-1 var ett faktum. I slutminuterna kunde sedan Blåvitt öka till 3-1 i Elfsborg jakt på en kvittering.
– I andra halvlek är det en period där vi  tappar presspelet. Kvitteringen är ett utspel, ett inlägg och ett skott på ett tillslag, ett riktigt fint mål. Vi jobbar oss tillbaka men får göra en hel del förutbestämda byten vilket gör att vi tappar lite i rytm. Det är inte optimalt men så är det när vi har A-lagsspelare, de ska vara fräscha och redo till nästa allsvenska match så det är bara att göra så bra vi kan. Vi förlorar den här matchen på grund av en helt ologisk straff som ingen vet var den kom ifrån, dessutom flera bedömningar i olika situationer och varningar som rycker sönder den här matchen, framför allt i andra halvlek. Det är tråkigt men enda orsaken till att vi förlorar. Men nu får vi ladda om och satsa på nästa match, avslutar Mian.

 

IFK Göteborg – IF Elfsborg 3–1 (0–1)

Mål: 1-0 Gustav Henriksson 2′, 1-1 August Erlingmark 58′, 2-1 Giorgi Kharaishvili 75′ (straff), 3-1 Mikael Ingebrigtsen 89′

IF Elfsborgs startelva: David Olsson – Rami Kaib, Gustav Henriksson, Jörgen Horn, Christopher McVey, Mattias Özgün, Simon Olsson, Emir Bajrami, Jesper Karlsson, Marokhy Ndione, Arian Kabashi
Ersättare: Tim Rönning, Tim Stålheden, Eduart Iljazi, Danijel Ramadanovic, Noel Jonsson, Anton Thorsson

IFK Göteborgs startelva: Erik Dahlin – Kristopher Da Graca, David Boo Wiklander, Erik Gunnarsson – Andreas Öhman, August Erlingmark, Adil Titi, Jake Weisbrod – Mikael Ingebrigtsen, Måns Saebbö, Giorgi Kharashvili.
Ersättare: Tom Amos, Rasmus Wikström, Samuel Ohlsson, Edvin Dahlqvist, Victor Olofsson, Benjamin Nygren, Axel Gunnarsson.