Elfsborg tog en viktig seger i U21 Allsvenskan när Kalmar FF gästade Borås Arena. 

Efter tre omgångar hade Elfsborg skrapat ihop tre poäng i U21 Allsvenskan Södra. Då det är en vårserie, och det bara är sju matcher att spela innan det avgörs vilka som får spela i serien om SM-guldet, var det nu viktigt att verkligen börja plocka poäng. Elfsborg kom därför ut taggade och på tå för att ta sig an gästande Kalmar FF.

Första halvlek inleddes också på allra bästa sätt. Jesper Manns gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro och var inblandad i mål direkt. Han chippade in bollen till Jesper Karlsson som lyfte bollen vidare till Anton Thorsson som slog in 1–0 vackert redan efter sex minuter spelade. I tolfte minuten ökade sedan Elfsborg på till 2–0 på straff, detta efter att Marokhy Ndione drivit igenom och blivit neddragen i straffområdet, en straff som Jesper Karlsson satte vid vänstra stolproten.

Första halvlek bäddade för seger

Manns klev av planerat efter 25 minuter och därmed var en lyckad comeback fulländad. I slutet av halvleken fick Kalmar in en reducering när deras spelare gjorde det bra och drog till ett skott som smet in bakom David Olsson. Elfsborg pratade ihop sig i halvtidsvilan inför andra halvlek.
– Det var en bra första halvlek, vi spelar bra och har några flygande anfall med bra inlägg och bra chanser. Mycket fart och fläkt. Vi pratade dock om att vi måste lära oss att vinna matcher, att inte tappa den här ledningen för det spelar ingen roll hur bra vi spelar om vi förlorar, säger tränare Janne Mian.

Karlsson punkterade matchen

Andra halvlek hann knappt starta innan Danijel Ramadanovic fått upp ett långt uppspel bakom Kalmars backlinje, en boll Jesper Karlsson snappade upp och lobbade in. 3–1 vilket också blev slutresultatet.
– Vi jobbar hårt defensivt, vi blockar inlägg och jobbar hårt. Dessutom har vi en bra offensiv framför allt i första halvlek. Det är några onödiga bolltapp i andra halvlek som kan ge farligheter, det ska vi jobba på att få bort för det hade varit onödigt att släppa in en reducering. Vi måste bli mer cyniska för vi måste vinna matcher, avslutar Mian.

Elfsborgs poäng var blytunga i kampen om att bli topp tre i vårserien. Nästa match är mot Helsingborgs IF på Olympia.

IF Elfsborg – Kalmar FF 3–1 (2–1)

Mål: 1–0 Anton Thorsson 6′, 2–0 Jesper Karlsson (straff) 12′, 3–1 Jesper Karlsson 47′

Elfsborgs startelva: David Olsson – Jesper Manns, Christopher McVey, Gustav Henriksson, Mattias Özgün, Anton Thorsson, Noel Jonsson, Danijel Ramadanovic, Jesper Karlsson, Marokhy Ndione, Arian Kabashi
Ersättare: Camil Altun (MV), Samuel Rundqvist, Eduart Iljazi, Jesper Sandberg Hesselgren, Nattnael Zerai, Filip Schyberg