Elfsborg åkte till Olympiafältet och Helsingborg för match i Juniorallsvenskan på lördagen. 

I den härliga vårsolen på Olympiafältet i Helsingborg spelades det match i U19 Allsvenskan Södra mellan Helsingborgs IF och gästande IF Elfsborg. Två lag som nog önskat mer poäng på kontot efter sex respektive fem matcher. HIF hade endast en seger på sex matcher och Elfsborg två vinster på fem matcher. Bägge lagen jagade topp sju för att ha chans att spela om SM-guldet i höst.

Helsingborg på bortaplan brukar alltid vara en tuff match, men i dag var det ett revanschsuget Elfsborg efter sex-målsförlusten mot Malmö FF i Borås förra helgen. Elfsborg ville visa sig från en bättre sida, spelade kontrollerat och bra och tog också ledningen i slutet av första halvlek. Detta när Nattnael Zerai fick in bollen till 1–0 i 37′ minuten.

Elfsborg ville fortsätta ha en stabil och trygg ledning att gå på i andra halvlek, något som också fick än bättre utgångsläge när Jesper Sandberg Hesselgren gjorde 2–0 tio minuter in i andra halvlek. Helsingborg försökte reducera men Elfsborg och Tim Rönning i mål höll nollan. Segern ett faktum, tre viktiga poäng in i tabellen och Elfsborg har nu tre vinster och tre förluster i U19 Allsvenskan Södra.

Det återstår nu sju matcher i vårserien innan den sammanfattas och de sju främsta spelar om medaljerna i höst. Nästa match är mot Kalmar FF i Borås den 12 maj.

 

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 Nattnael Zerai 37′, 0–2 Jesper Sandberg Hesselgren 55′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 3. Samuel Rundqvist, 6. Filip Schyberg (K), 7. Nattnael Zerai, 8. Danijel Ramadanovic, 13. Eduart Iljazi, 14. Adrian Zeka, 15. Tim Stålheden, 16. Anton Thorsson, 18. Aleksandar Ceganjac, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 30. Camil Altun (mv) 2. Jacob Ejerblad, 10. Prince Isaac Kouame, 11. Marcus Ejerblad, 12. Joel Wiktorsson, 17. Makwan Sawsani