Serieledande BK Häcken gästade Borås Arena 2 på söndagen i U17 Allsvenskan Södra. 

Elfsborg har inlett U17 Allsvenskan Södras vårserie med jämnt fördelade resultat. Två vinster, två oavgjorda och en förlust på de fem matcher som spelats. Det hade tagit laget till en sjundeplats i tabellen inför söndagens match, där topp sju går till en höstserie för att spela om SM-guldet. Senast tog Elfsborg en poäng i bortamatchen mot Kalmar under förra helgen, en match som laget presterade bra i och kanske borde fått med sig tre poäng i . Nu väntade en ny tuff uppgift.

BK Häcken hade efter fem matcher vunnit fyra av dessa och spelat en oavgjord, dessutom med +12 i målskillnad. Därför var det på förhand en nöt att knäcka för att ta poäng för Elfsborg. Det blev dock en tät och jämn drabbning mellan lagen men uppförsbacken kom nästan direkt när Häcken tog ledningen åtta minuter in i matchen. Elfsborg försökte jobba sig in i matchen igen och fick ett bra läge i 31′ minuten när Häcken fick en man utvisad och ett bra frisparksläge. Kevin Holmén klev då fram och sköt in kvitteringen, vilket också var halvtidsresultatet.

I andra halvlek trummade sedan Elfsborg på för ett ledningsmål, men det var först i slutet av matchen det skulle bli utdelning. Först var det Häcken som tog ledningen med nio minuter kvar, men Elfsborg repade mod och Endrit Kuttlovic kunde sätta 2–2 i 86′ minuten. Därmed blev det delad pott mellan lagen och Elfsborg tog sig upp på en femteplats i en något haltande tabell.

Nästa match är redan på torsdag då Elfsborg åker för bortamatch mot IK Oddevold på Rimnersvallen.

 

IF Elfsborg – BK Häcken 2–2 (1–1)

Mål: 0–1 Rikard Cederberg 9′, 1–1 Kevin Holmén 1–1 31′, 1–2 Lukas Kjell 81′, 2–2 Endrit Kuttlovic 86′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Arvid Skantz, 6. Kevin Holmén, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 12. Arbnor Shabani, 15. Endrit Kutllovci, 18. Johannes Abdulahad, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 13. Victor Gustafsson, 14. Awil Hassan, 16. Besfort Zeneli, 17. Teodor Svensson