Förutsättningarna kunde knappats varit bättre inför dagens match mellan Elfsborg och gästande AIK. Solen sken och en riktig försommarkväll prydde Borås Arena. Matchen hade det mesta men inga mål och slutade mållöst.

Elfsborg började matchen med en hög press och satte direkt AIK:s målvakt på prov när Robert Gojani tog  den där sista meterna på en bakåtpass och stressade målvakten, även om bollen gick till inspark var det en vitaminijektion för Elfsborg som ogästvänligt hade lämnat över solsidan till gästerna med solen i ögonen som följd.

Första tjugo minuterna pryddes annars av ett ganska böljande spel från lagen även om det inte skapades någon jättechans från något av lagen. Gästerna ägde det mesta av bollen och den första farliga chansen när Kristoffer Olsson gick på en soloräd från mittplan mot straffområdet men blev tillslut av med bollen av en Elfsborgsback. Elfsborgs första chans skulle ske minuten efter när Stefan Ishizakis skott täcktes till en resultatlös hörna. I slutet av halvleken kom Elfsborgs farligaste chans så långt i matchen när ett inspel hamnade mot Issam Jebali som försökte sig på en cykelspark, bollen fick inte fäste på tunisiens fot och gick vidare till Alex Dyer som försökte placera in ledningsmålet men AIK:s målvakt stod i vägen. Första halvlek slutade därmed mållöst.

Inför andra halvlek tvingades Elfsborg till ett byte då Jörgen Horn olyckligt fått en lårkaka och inte kunde fortsätta. Han ersattes av Joakim Nilsson som var tillbaka från sin skada. Sidbytet satte fart på båda lagen och det öppnade sig, man vågade lite mer. Samuel Holmén offrade allt han hade och lite till när han täckte ett skott på en farlig AIK-hörna och Elfsborg vände spelet och satte full fart mot mål. Denna gången utan resultat. Något var på väg att hända i matchen, det kändes lång väg. Elfsborg bytte in Simon Olsson istället för Alex Dyer i den 78:e minuten och det inhoppet tände Elfsborg. Just inhopparen hade varit på plan i typ 19 sekunder då han var nära att stöta in ledningsmålet efter ett finfint inspel av Issam Jebali, men han nådde inte bollen och fick se den gå förbi både sig själv och den jagande försvararen. Lite större skor och ledningsmålet hade varit ett faktum.

Elfsborg skulle få en ännu hetare chans när Stefan Ishizaki fick på ett kanonskott i matchens sista minut men bollen gick utsidan av stolpen och ut. Strax efter blåste domaren av matchen som slutade mållöst. Ett fall framåt för Elfsborg som gjorde en fin andra halvlek och borde med chanserna sett nog fått med sig hela poängskörden.

På den efterföljande presskonferensen så kände manager Jimmy Thelin såhär:
– Jag tycker att vi mognar in i matchen och kommer in i den ju längre matchen lider och vi drabbas inte av panik när AIK äger mycket boll. Vi kan hantera olika scenarior i laget och klubben. Jag tycker vi blir starkare och starkare för varje vecka som går.  Vi visar upp det för hemmapubliken att vi vill mer. Jag tycker vi gör en bra match mot AIK, det är ett tufft lag att möta. Vi fortsätter framåt och nu är nästa match mot Häcken.

IF Elfsborg – AIK 0-0 (0-0)
Varning, AIK: Rasmus Lindkvist
Varning, Elfsborg: Samuel Holmén, Ibrahim Dresevic
Sålda biljetter: 7071
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c) – Daniel Gustavsson, Ibrahim Dresevic, Jörgen Horn (46′), Rami Kaib – Samuel Holmén, Robert Gojani – Stefan Ishizaki, Alex Dyer (78′), Simon Lundevall – Issam Jebali
Ersättare: David Olsson (mv), Jon Jönsson, Joakim Nilsson (46′), Simon Olsson (78′), Jesper Karlsson, Viktor Prodell, Arian Kabashi