Elfsborg åkte till Skåne för att plocka poäng mot Helsingborgs IF på tisdagen. 

Vårserien i U21 Allsvenskan Södra rullade in på sin tredje sista match när Elfsborg åkte till Helsingborg för bortamatch, den första av två raka bortamatcher. Helsingborg kämpade för att ta poäng vars poängskörd endast var fyra poäng på de inledande fem matcherna. Elfsborg kom till spel med en seger i ryggen, två vinster och två oavgjorda på de fyra första matcherna.

Det blev en ganska jämn drabbning som det så ofta blir dessa lag mellan. Två hårt jobbade lag där Elfsborg hade svårt med presspelet under första halvlek. Helsingborg kom upp i planen lite för enkelt, men där det väl skulle hetta till för målchanser täppte Elfsborg igen och hemmalaget hade svårt att skapa några riktigt chanser. Även Elfsborg skapade några chanser i första halvlek, däribland en trippelchans, några hörnor samt några halvchanser – men halvtidsresultatet skrevs som mållöst.

I andra halvlek fortsatte jakten på mål och det var hemmalaget som skulle ta ledningen strax efter timman spelad, ett billigt mål som Elfsborg helst velat ha ogjort att släppt in. Elfsborg jagade sedan kvittering och den skulle komma med fyra minuter kvar när Aleksandar Ceganjac höll sig framme och sköt in 1–1. Fler mål blev det inte och lagen fick dela på poängen, ett tämligen rättvist resultat.

Elfsborg fick därmed sitt första kryss i årets serie. Nu återstår en bortamatch mot BK Häcken och en hemmamatch mot Malmö FF innan vårserien summeras. Där får de två lägst placerade lagen i U21 Allsvenskan Södra lämna serien och ersätts med de två högst placerade i U21 Superettan Södra. Tabellen nollställs sedan och vinnarna av respektive U21 Allsvensk höstserie ställs i en final om SM-guldet.

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 1–1 (0–0)

Mål: 1–0 (61), 1–1 Aleksandar Ceganjac (81).

Elfsborgs lag: David Olsson (mv) – Jesper Manns (Jacob Ejerblad, 46), Filip Schyberg (Tim Stålheden, 55), Gustav Henriksson, Mattias Özgün – Eduart Iljazi (Prince Isaac Kouame (55), Noel Jonsson (Nattnael Zerai, 86), Danijel Ramadanovic, Anton Thorsson – Jesper Sandberg Hesselgren (Aleksandar Ceganjac 71), Marcus Ejerblad.