Elfsborgs U17-lag jagade sin femte raka match utan förlust när det spelades bortamatch mot IK Oddevold. 

På torsdagen åkte Elfsborgs U17-trupp till Rimnersvallens konstgräsplan i Uddevalla för bortamatch mot IK Oddevold. Ett hemmalag som tagit en seger på de fem inledande matcherna, mot ett Elfsborg som hade fyra raka matcher utan förlust – dock såg gärna Elfsborg att vinstkolumnen utökades med en seger då de senaste två matcherna slutat oavgjort, dessutom var Elfsborg obesegrade på bortaplan inför matchen.

Den sistnämnda sviten skulle glädjande nog förlängas sedan Elfsborg stod för en bra och stabil match, men avgörandet skulle komma tämligen sent. I slutet av första halvlek var det första målet som noterades i matchen, detta för Elfsborg då Oliver Zandén gjorde 1–0, ett mentalt viktigt mål att ta med sig in i paus och alltid tungt för motståndarna att släppa in.

I andra halvlek jagade sedan hemmalaget kvittering, ett mål som de också skulle lyckas med att sätta in i 65:e minuten och hemmalaget fick lite vind i seglen, men det var Elfsborg som skulle växla upp igen och kämpa för att få in ett ledningsmål. Endrit Kuttlovci visade att målformen fortsatte sedan han även räddade poäng mot Häckens senast, men ledningsmålet denna match kom med kvarten kvar att spela. Fler mål blev det inte och Elfsborg tog därmed tre härliga poäng.

I och med segern hoppar gulsvart upp till en tredjeplats i en något haltande tabell. ––Elfsborg får nu ett litet uppehåll i U17 Allsvenskan innan nästa match står på programmet den 20 maj, då gästar Trelleborgs FF Borås.

IK Oddevold – IF Elfsborg 1–2 (0–1)

Mål: 0–1 Oliver Zandén 43′, 1–1 65′, 1–2  Endrit Kuttlovci 76′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 12. Arbnor Shabani, 15. Endrit Kutllovci, 18. Johannes Abdulahad, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 2. Rasmus Swahn, 9. Musa M’Benga, 13. Victor Gustafsson, 14. Awil Hassan, 16. Arvid Skantz