Serietvåan Kalmar FF gästade Borås Arena när U19 Allsvenskan rullade vidare. 

Återigen en U19-match och återigen ett lag från södra Sverige, denna gång från Småland efter två raka möten med skånska lag. Kalmar FF stod för motståndet på Borås Arena, ett Kalmar som gått fantastiskt bra i början av serien med sex vinster av sex möjliga matcher, ett resultat som tagit de till en andraplats i tabellen men med två matcher mindre än serieledande Halmstad. Därför var det en tuff uppgift för Elfsborg som hade råg i ryggen efter vinsten senast mot Helsingborg på bortaplan.

Därför var prestationen och bedriften oerhört stark när Elfsborg skulle ta alla tre poäng. Det var i den första halvleken som Elfsborg kopplade greppet, spelade bra och tog även ledningen när Jesper Sandberg Hesselgren gjorde 1–0 strax före halvtimman spelad, en ledning för Elfsborg att ta med sig in i pausvilan.

I andra halvlek hann knappt spelarna komma in på planen innan Elfsborg gjorde Kalmars uppförsbacken än mer brant, detta när Jesper Sandberg Hesselgren gjorde sitt andra mål i matchen i minut 48. Kalmar ville givetvis jobba sig tillbaka in i matchen för att undvika poängförlust, men sviten bröts och Elfsborg tog tre fina poäng vilket tog gulsvart upp på femteplats i tabellen.

Nästa match är på bortaplan mot IFK Göteborg, ett västderby som spelas den 19 maj klockan 14.00.

IF Elfsborg – Kalmar FF 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Jesper Sandberg Hesselgren 28′, 2–0 Jesper Sandberg Hesselgren 48′, 2–1 88′

Truppen: 31. Tim Rönning, 30. Camil Altun, 2. Johannes Vedin, 3. Adrian Zeka, 5. Samuel Rundqvist, 6. Filip Schyberg, 7. Nattnael Zerai, 8. Danijel Ramadanovic, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 14. Anton Thorsson, 15. Tim Stålheden, 16. Jesper Sandberg Hesselgren, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Makwan Sawsani