Elfsborg vann övertygande lokalderbyt i U16 Nationell serie mot Sjömarkens IF med 4–1. 

Under lördagseftermiddagen spelades det fotboll på Borås Arena 2 när IF Elfsborg tog emot lokalkonkurrenterna i serien, Sjömarkens IF. Elfsborg som kom med en uddamålsförlust senast på bortaplan mot GAIS ville visa sig än bättre, så även Sjömarken som endast mäktat med en poäng på de fyra första matcherna. Elfsborg skulle dock visa sig vara snäppet vassare.

Första halvlek inleddes med en matchbild där bägge lagen försökte ta initiativ, gå på omställningar och ta ledningen, vilket Elfsborg gjorde genom Said Ali tio minuter från slutet. Sjömarken skapade några halvchanser, så även Elfsborg men det var gulsvart som ledde med 1–0 i paus.

I andra halvlek tog Elfsborg kommandot direkt och fick snabbt en utökad ledning, denna gång när Abdirahman Abdi gjorde 2–0 bara minuter in i andra halvlek. Sjömarken hade svårt att komma upp i planen, Elfsborg stressade bra och lät inte motståndarna få vila med boll i anfallsspelet vilket gjorde att orken tog mer och mer slut dess längre matchen gick. Kevin Strand kom in i andra halvlek och det dröjde inte lång tid innan han satte 3–0 på en hörnretur. Bara minuter senare gjorde han även 4–0. Sjömarken fick ett tröstmål i slutet och matchresultatet skrevs till 4–1.

Tvåmålsskytten Kevin Strand var tillbaka efter en stukad fot och hade fler chanser att göra mål.
– Det kändes bra i dag, vi spelar helt okej. För egen del var det lite segt i början men sedan kom jag igång, två mål är jag nöjd med, säger han efter matchen.

Elfsborg tar i och med segern tre viktiga poäng i kampen om att bli topp sex för att få spela slutspel i höst.

IF Elfsborg – Sjömarkens IF 4–1 (1–0)

Mål: 1–0 Said Ali 35′, 2–0 Abdirahman Abdi 47′, 3–0 Kevin Strand 65′, 4–0 Kevin Strand 68′, 4–1 75′

Startelva: 1. Max Helge (mv), 2. Carl Nilströmer, 3. Arvid Skantz, 4. Yamin Souayeh, 5. Teodor Svensson, 6. Isaac Antonsson, 7. Awil Hassan (K), 8. Besfort Zeneli, 9. Abdirahman Abdi, 11. Said Ali, 13. Oscar Gustafsson

Ersättare: 12. Zakkar Alissa, 14. Kevin Strand, 15. Amer Jusic, 30. Alex Oscar Edward Rahm