På den soldränkta Bravida Arena möttes under kvällen BK Häcken och IF Elfsborg. Matchen skulle bli till en mardröm för Elfsborg som förlorade med 5-0.


Efter nästan tio minuter fick hemmalaget matchens första chans när Mostapha El Kabir skarvade en lurig boll mot Kevins högra stolpe men den danske keepern fick sina långa fingrar på bollen och styrde till hörna. Häcken satte press på Elfsborg men redde ut situationen och fick fart på bollen med en frisk kontring som tyvärr inte ledde till någon hundraprocentig målchans. Häcken skulle få en ännu hetare chans efter dryga kvarten när man kom runt på vänsterkanten men Kevin visade igen vilken klassmålvakt han är och kunde styr på bollen som smet utanför hans vänstra stolpe,  där hade nog de flesta i hemmalägret skrivit upp mål men icke.

På ett par olyckliga minuter förvandlades en jämn och tight match till Häckens fördel när Robert Gojani skulle spela tillbaka till Kevin i och inte hade noterat att han hade bytt position och han fick se bollen segla in i eget mål. Ett bisarrt självmål. Minuten senare skulle samma Robert få sin andra varning i matchen efter stämpling och det röda kortet var ett faktum. En rejäl uppförsbacke för Elfsborg.

En ny kalldusch skulle komma när Alexander Faltsetas nickade in 2-0 till Häcken efter en frispark i den 31:a minuten. Med en man mindre på plan så var det svårt att komma igenom ett Häcken som var stärkta av två måls favör. Elfsborg var nära att få kontakt i slutet på halvleken men Viktor Prodells nick, som nog tog på en hemmaback på vägen mot mål ville inte gå in. Elfsborg gick till halvtidspaus efter en halvlek man nog helst ville glömma.

Inför andra halvlek kom Christopher McVey in istället för Simon Lundevall och skickade upp Daniel Gustavsson på högerkanten och tog backplatsen. Otacksam uppgift kan tyckas men han klarade det med bravur och visade hur talangfull han är.
Häcken ångade på och kunde göra 3-0 i den 58:e minuten och matchen var avgjord. Elfsborg gjorde vad dem kunde och fick lite fart när Jesper Karlsson fick äntra gräset istället för Viktor Prodell med 20 minuter kvar av matchen. Häcken gjorde både 4 och
5-0 innan matchen var slut. Efter en mardrömslik kväll där allt gick fel för IF Elfsborg finns det inget annat än att rannsaka sig själva, slicka såren och börja förbereda sig inför kommande måndags västderby mot IFK Göteborg.

 

Manager Jimmy Thelin träffade pressen efter matchen:
– Vi måste resa oss väldigt fort. Vi tror på våra spelare och det vi gör. Alla fel som händer under en säsong händer i samma match. Vi kan bara blicka framåt mot matchen mot IFK Göteborg.

 

BK Häcken – IF Elfsborg 5-0 (2-0)
Mål: Robert Gojani (självmål 18′), Alexander Faltsetas (31′), Paulo de Oliveria (58′), Stefan Ishizaki (självmål 85′), Alhassan Kamara (90′)
Varning, BK Häcken: Kari Arkivuo
Varning, Elfsborg: Robert Gojani
Utvisning, Elfsborg: Robert Gojani
Sålda biljetter: 3555
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c) – Daniel Gustavsson (81′), Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Simon Olsson, Robert Gojani – Stefan Ishizaki, Issam Jebali, Simon Lundevall (46′) – Viktor Prodell (72′)
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson, Per Frick, Jesper Karlsson (72′), Emir Bajrami, Christopher McVey (46′), Alex Dyer, Arian Kabashi (81′)