Man riktigt känner av vibrationerna i luften över vad som väntar. På måndag drabbar IF Elfsborg samman med historiska ärkerivalen IFK Göteborg, och Samuel Holmén är mer än taggad inför mötet:
– Det är klart att det känns lite extra inför just den här matchen, man känner att det närmar sig stormöte. Vi behöver en seger, och vi kommer göra precis allt för att det ska bli seger på måndag, säger ”Sampa”.

Högsommarvärmen har överraskat stora delar av Sverige och Borås är onekligen inget undantag. IF Elfsborgs spelare tränar på Borås Arena, scenen för kommande måndags adrenalinframkallande drabbning kallat västderbyt, i en tryckande hetta och efter varje pass påminns alla om hur viktigt det är med återhämtningen.
Samuel ”Sampa” Holmén känner sig fräsch i kroppen och ser väldigt mycket fram emot måndagens match. Ett möte som han har spelat många gånger, oftast med lyckat resultat.
– Matchen mot Göteborg känns såklart lite extra, det har den alltid gjort. Det är roliga matcher att spela och vi vill alltid vara bättre än våra rivaler. Vi är i en situation just nu där vi behöver segrar, och jag kan lova att vi kommer göra allt för att det ska bli seger på måndag, säger Holmén med eftertryck i rösten.

Med massor av rutin och erfarenhet från stora rivalmöten i Sverige, Danmark och Turkiet vet Samuel Holmén vad som kommer krävas av honom själv och IF Elfsborg på måndag. Något som han upplever att resten av truppen också är väldigt införstådda med.
– Visst, jag har mycket rutin från sådana här matcher och vet vilken typ av anspänningsnivå som behövs och hur man ska ta sig an den, men det tycker jag att alla mina lagkamrater också har, gamla som unga. Det är en speciell match, men man får inte stressa upp sig över det, vi ska gå ut och bara köra och gå för vinst, säger han.

Sampa var avstängd i den självklart jobbiga matchen mot Häcken i måndags. Från läktarplats led han med sina lagkamrater, men han kom också snabbt fram till att förlusten inte speglar var Elfsborg står som lag för tillfället.
– Att förlora med 0–5 är såklart aldrig bra eller roligt, men jag tycker att den matchen bör få leva sitt eget liv när man analyserar hur vi ligger till som lag. Det blev en match där vi drabbades av helt osannolika saker och dessutom spelade med en man mindre i 70 minuter. Vi kan såklart inte blunda för resultatet mot Häcken, men vi ska heller inte älta den matchen utan bara fokusera på den kommande tiden. Jag tycker att det är matchen mot AIK som vi ska ta avstamp från, en match då vi gjorde väldigt många bra saker och fick en positiv känsla i gruppen som helhet, säger Samuel Holmén.

Tre matcher återstår av den allsvenska vårsäsongen 2018, och samtliga spelas nästa vecka med start på måndag mot IFK Göteborg. Därefter väntar Dalkurd borta torsdagen 24 maj och sedan avslutas det med Trelleborg hemma på Borås Arena söndag 27 maj. Ett riktigt tufft schema med täta matcher där IF Elfsborg jagar segrar och poäng. Samuel Holmén är redo att ta sig an den utmaningen.
– Vi vill avsluta våren på ett riktigt bra sätt och gå in i hösten med en positiv känsla, så all fokus och energi ligger i de här tre matcherna nu, och vi ska börja med att göra precis allt för att besegra Göteborg på måndag. Jag är ruskigt taggad inför detta, säger Samuel Holmén.