U17-laget tog emot Trelleborgs FF på söndagen, en tuff match som innebar årets andra hemmaförlust.

I U17 Allsvenskan Södra var det dags för omgång 8 av 13 när IF Elfsborg tog emot Trelleborgs FF. Årets serie har varit mycket jämn resultatmässigt där Elfsborg hade 12 poäng och Trelleborg nio inför dagens match. Det blev också en tuff och jämn drabbning som utspelades på Borås Arena.

Matchen var spelmässigt jämn, men det var bortalaget som fick hål på Elfsborg genom lagkaptenen Linus Lundqvist Felgenau, detta tio minuter före pausvilan. I paus fick Elfsborg prata om hur de skulle jaga en kvittering i första hand, ett ledningsmål i andra.

Elfsborg skapade chanser, men det var bortalaget som utökade ledningen i 65′ minuten. Strax därpå satte Endrit Kuttlovic in reduceringen till 1–2, men istället för kvittering när Elfsborg lyfte upp sitt spel än mer, kom ett baklängesmål i 76′ minuten. Gulsvart förmådde sig att reducera ytterligare en gång genom Noah Söderberg, då återstod endast fyra minuter av ordinarie tid och fler mål fick Elfsborg inte in bakom Edwin Hansson i Trelleborgsmålet.

Nästa match för Elfsborg spelas den 27 maj på bortaplan mot Falkenbergs FF.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 2–3 (0–1)

Mål: 0–1 36′, 0–2 65′, 1–2 Endrit Kuttlovic 69′, 1–3 76′, 2–3 Noah Söderberg 86′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson  (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 12. Arbnor Shabani, 15. Endrit Kutllovci, 18. Johannes Abdulahad, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Max Helge (mv) 11. Besfort Zeneli, 13. Victor Gustafsson, 16. Musa M’Benga, 17. Kevin Strand