Elfsborg jagade viktiga poäng på bortaplan i den rådande kampen om en placering på övre halvan i serien. 

Nio matcher avverkade, tionde matchen på agendan på söndagen på bortaplan mot Mjällby AIF. Detta var den fjärde sista matchen i serien där allt handlar om att bli topp sju i tabellen. De sju främsta lagen spelar höstserie med de sju främsta lagen från den norra serien, där vinnaren vinner SM-guld. Om man inte tar sig bland de sju väntar dubbelmöten med de resterande sju lagen i samma serie under hösten. Dessutom i en mycket jämn serie där tre lag, inklusive Elfsborg, har 15 poäng precis vid strecket. Mjällby, med en match mindre spelad, hade en poäng mer – därmed var det viktiga poäng på spel.

Det var varmt även i Sölvesborg, en tuff bortamatch mot ett bra motstånd. Matchen var spelmässigt tämligen jämn där Elfsborg var laget som skapade de hetare målchanserna. I första halvlek hade Elfsborg ett stolpskott efter ett friläge, i andra halvlek fick också bortalaget ett jätteläge att göra mål – men bollen ville inte in. Å andra sidan skapade Mjällby heller inte så mycket och försvarsspelet var bra då Elfsborg klarade av sin blott andra nolla i årets serie.
– Vi åkte hit och ville ha tre poäng såklart, men vi skulle absolut ta minst en poäng. Den kan visa sig vara väldigt viktig senare. Vi skapar tillräckligt för att vinna och borde gjort minst ett mål på de två heta målchanser vi hade. Å andra sidan var det varmt, Mjällby är bra och då får vi inte 5-6 chanser att göra mål, vilket vi tydligen behöver just nu. Det är något vi får jobba vidare med. Det viktiga är att vi utvecklas och är bättre än våra motståndare, vilket jag tycker vi är i dag, säger tränare Sanel Duzel.

Elfsborg är därmed fortsatt med på allvar i kampen om att gå till slutspelsserien till hösten.
– Det är tre superviktiga matcher vi har nu, Örgryte hemma, Häcken borta och så Ängelholm i sista matchen. Vi får ta en match i taget, avslutar Duzel.

Nästa match är mot Örgryte IS på hemmaplan, den 9 juni klockan 14.00

Mjällby AIF – IF Elfsborg 0–0 (0–0)

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg (K), 7. Nattnael Zerai, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 15. Johannes Vedin, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Adrian Zeka, 19. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 5. Tim Stålheden, 6. Joel Wiktorsson, 12. Makwan Sawsani, 13. Eduart Iljazi, 16. Jesper Sandberg Hesselgren