En tuff match mot gästande IFK Norrköping var söndagens uppgift för IF Elfsborg i U17 Allsvenskan. 

Tre vinster, fyra oavgjorda och två förluster – så såg Elfsborgs facit ut inför söndagens match, den tionde av tretton omgångar. IFK Norrköping hade tre poäng mer och en match mindre spelad, men bägge lagen på rätt sida strecket (topp sju) i en något haltande tabell. De sju främsta lagen spelar höstserie med de sju främsta lagen från den norra serien, där vinnaren vinner SM-guld. Om man inte tar sig bland de sju väntar dubbelmöten med de resterande sju lagen i samma serie under hösten, precis som i U19-serien.

Elfsborg kom till spel efter en smått otrolig bortamatch där laget tappade 4–0 till 4–4 i andra halvlek. Norrköping å sin sida hade endast en seger på fyra bortamatcher, och någon bortaseger skulle det inte bli för Norrköping denna gång heller. Gulsvart tog tag i matchen direkt på ett riktigt bra sätt, stod för en solid och bra insats matchen igenom. Ledningsmålet var också riktigt vackert när nyförvärvet Viktor Widell fick till en superb träff.
– Viktor kom in och bröt bollen, tog sig inåt i banan och sköt ett fantastiskt skott, rakt upp i vänstra krysset, ribba – studs på mållinje och upp i nättaket, det är årets mål på Borås Arena, berättar tränare Tony Lundqvist.

Ledningsmålet kom efter tolv minuter, när matchen var 25 minuter spelad gjorde sedan Endrit Kuttlovci 2–0 efter en fin spelvändning. Fler mål blev det inte och Elfsborg kunde kontrollerat spela av matchen som innebar tre oerhört viktiga poäng.
– Vi gör det bra hela matchen igenom mot ett bra motstånd, det är trots allt vinnarna av ligacupen vi möter. Jag är väldigt nöjd, är imponerad av spelarna i dag. Vi har jobbat hårt i veckan såväl med fotboll som det mentala efter förra veckans osannolika match. Nu krigar vi vidare, match redan på onsdag och sedan två tuffa bortamatcher, avslutar Tony.

Nästa match är på hemmaplan mot Örgryte IS, den 6 juni klockan 12.00.

IF Elfsborg – IFK Norrköping FK 2–0 (2–0)

Mål: 1–0 Viktor Widell 12′, 2–0 Endrit Kuttlovci 25′

Startelva: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 14. Viktor Widell, 15. Endrit Kutllovci, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 1. Max Helge (mv), 2. Rasmus Swahn, 12. Arbnor Shabani, 13. Victor Gustafsson, 18. Johannes Abdulahad