Sista hemmamatchen i vårserien av U17 Allsvenskan slutade med en härlig seger mot Örgyte. 

Elfsborgs vårserie börjar nå sitt slut då de 13 enkelmatcherna nu snart har spelats. På nationaldagen var det dags för vårens sista hemmamatch med oerhört viktiga poäng på spel mot Örgryte IS. ÖIS hade sex poäng inspelade men haft en smygande form och ville nu göra allt för att ta tre poäng och försöka slåss om placeringarna topp sju. Elfsborg å sin sida hade i och med helgens seger mot IFK Norrköping möjlighet att ta ett litet kliv uppåt i tabellen, men framför allt hålla de andra lagen bakom sig.

Det var bortalaget som fick en drömstart på Borås Arena när bortalaget tog ledningen redan efter sju minuter av Simon Broberg. Uppförsbacke för Elfsborg, men den planades tämligen omgående ut när Ornel Makindu gjorde 1–1 i den tolfte minuten. Det visade sig sedan att baklängesmålet bara varit ett litet gupp på vägen då Elfsborg tog tag i matchen rejält, tog ledningen strax innan tjugo minuter var spelade genom Musa M’Benga – och när Oliver Zandén gjorde 3–1 tio minuter senare fick Elfsborg arbetsro. I andra halvlek var det sedan Elfsborg som kunde punktera matchen med bara sju minuter spelade, detta genom Jack Cooper Love. Fler mål blev det inte, mycket på grund av att Elfsborg drabbades av en utvisning på Noah Söderberg efter sitt andra gula kort, detta med cirka 35 minuter kvar att spela.

Elfsborg tog därmed tre riktigt viktiga poäng, gick upp på 19 poäng och en tredjeplats i en haltande tabell. Nu väntar två tuffa bortamatcher mot Örebro och IFK Göteborg.

IF Elfsborg – Örgryte IS 4–1 (3–1)

Mål: 0–1 7′, 1–1 Ornel Makindu 12′, 2–1 Musa M’Benga 19′, 3–1 Oliver Zandén 29′, 4–1 Jack Cooper Love 52′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 14. Viktor Widell, 15. Endrit Kutllovci, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)

Ersättare: 30. Max Helge (mv) 12. Arbnor Shabani, 13. Victor Gustafsson, 17. Kevin Strand, 18. Johannes Abdulahad