Tredje sista matchen i vårserien för U-truppen, detta när Örgryte gästade i U19 Allsvenskan Södra. 

Elfsborg spelade på lördagen sin tredje sista match i vårserien av U19 Allsvenskan Södra. Topp sju är det som gäller för att komma till en höstserie med fortsatt chans att spela om SM-guldet. De övriga sju får spela dubbelmatcher mot resterande lag. Örgryte hade en match mindre spelad och var inför matchen tre poäng bakom Elfsborg, som låg på en sjundeplats. Mellan tredje- och tiondeplats skiljde det bara fem poäng – något som bäddar för ett drama ända in i slutet. Därmed var det viktiga poäng som stod på spel på Borås Arena.

Så körde första halvlek igång på ett soligt och mycket varmt Borås Arena där hemmalaget tog tag i spelet, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Desto längre halvlek gick, ju mer kom Örgryte in i matchen. Lite drygt fem minuter från slutet av första halvlek kunde också bortalaget ta ledningen, vilket gav underläge i halvtidsvilan.

I andra halvlek försökte Elfsborg fortsätta trumma på, sätta ett bra försvarsspel och komma på omställningar. Spelmässigt var det jämnt, men ändå var det Örgryte som lyckades göra mål. Tjugo minuter in i andra halvlek kom nästa smäll när Örgryte satte 2–0 bakom Tim Rönning i Elfsborgsmålet. Gulsvart försökte men lyckades aldrig få hål på Örgryte och slutresultatet blev istället just 0–2.

Elfsborg är därmed fortsatt precis ovanför strecket av topp sju och får försökta knipa de sex sista poängen för att nå höstens serie, då lagen bakom har spelat färre antal matcher. De matcher som återstår är BK Häcken på bortaplan den 13 juni och Ängelholms FF den 17 juni på hemmaplan.

IF Elfsborg – Örgryte IS FF 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 39′, 0–2 65′

Startelva: 31. Tim Rönning  (mv), 3. Filip Schyberg (K), 7. Nattnael Zerai, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 14. Adrian Zeka, 15. Samuel Rundqvist, 16. Johannes Vedin, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 2. Jacob Ejerblad, 5. Jack Cooper Love, 6. Danijel Ramadanovic, 12. Joel Wiktorsson, 13. Makwan Sawsani