Tuff bortamatch mot ett motiverat Örebro stod på söndagens schema, detta i den näst sista matchen av vårserien. 

Elfsborg tog en härlig seger senast mot Örgryte IS med 4–1, tre viktiga poäng som tog Elfsborg ett kliv uppåt i tabellen. Topp sju går till höstens serie där SM-guldet finns i prispotten, men ett av lagen som också var på jakt efter topp sju var Örebro SK. Med sina 13 inspelade poäng och en en åttondeplats inför dagens match hade tre poäng för hemmalaget gjort att drömmen om höstens serie var vid liv. Elfsborg skulle vid seger mer eller mindre säkra en plats i höstens serie.

Därför var det väldigt glädjande hur bortalaget tog tag i matchen och körde på i första halvlek. Efter tjugo minuter kom första målet när Jack Cooper Love öppnade målskyttet vilket var startskottet av en målkavalkad. Tre minuter senare gjorde Kevin Holmén 2–0 och några minuter senare ökade han på till 3–0. Innan paus skulle också Cooper Love bli tvåmålsskytt med sitt 4–0 mål. De fyra målen tog Elfsborg med sig in i halvtidsvilan och kunde rida på resten av matchen.

Örebro gjorde ett försök att försöka komma ifatt och ett mål blev det med 25 minuter kvar, men närmre än så kom inte hemmalaget. Elfsborg kunde istället få med sig ytterligare ett mål en kvart från slutet, ett mål som noterades som självmål.

I och med segern har nu Elfsborg tagit 22 poäng och parkerar på en tredjeplats. Topp sju är i praktiken mer eller mindre klar, men tabellen haltar och vi väntar med att summera innan de andra jagande lagen spelat sina hängmatcher. Sista matchen för U17 är den 15/6 klockan 18.00, mot IFK Göteborg på bortaplan.

 

Örebro SK FK – IF Elfsborg 1–5 (0–4)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love 22′, 0–2 Kevin Holmén 25′, 0–3 Kevin Holmén 31′, 0–4 Jack Cooper Love 41′, 1–4 64′, 1–5 Självmål 75′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 14. Viktor Widell, 15. Endrit Kutllovci, 16. Musa M’Benga, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 30. Max Helge (mv) 8. Besfort Zeneli, 12. Arbnor Shabani, 13. Arvid Skantz, 17. Kevin Strand, 18. Johannes Abdulahad