Det var viktiga poäng på spel när Elfsborg tog emot Ängelholms FF på söndagen i U19 Allsvenskan Södra. 

Hela vårsäsongen har haft ett mål – att komma topp sju i U19 Allsvenskan Södra för att nå höstens slutspel. Denna säsong innebär det att 13 matcher spelas i en serie mellan topp sju i den norra respektive södra serien. Seriesegraren efter 13 enkelmatcher står som SM-guldmedaljörer. För de övriga sex lagen väntar istället dubbelmöten sinsemellan för att få matchspel. Elfsborg låg inför denna match på en sjundeplats och 19 poäng. Därför var det viktiga tre poäng som stod på spel för att hålla de andra lagen bakom sig, som dessutom hade mindre antal matcher spelade.

Trots att Elfsborg försökte få hål på Ängelholm i anfall efter anfall dröjde det fram till strax före pausvilan innan Danijel Ramadanovic satte in 1–0 efter ett vackert väggspel och avslut vid stolproten.
– Vi visste att vi behövde vinna och göra mål, vilket gjorde oss lite för ivriga. Camil (Altun) fick göra några bra räddningar när vi chansade och bröt högt upp i banan. Totalt har de tre chanser i matchen, bland annat en när vi det var mållöst, säger tränare Janne Mian.

I andra halvlek hade sedan Elfsborg kontroll och när 2–0 gjordes med en halvtimma kvar fick gulsvart än mer arbetsro. Det var då Prince Isaac Kouame som fick ett fritt läge efter att gulsvart vunnit bollen efter hörna mot sig. När det återstod en kvart kvar gjorde Kouame sitt andra mål med en vacker bredsida till 3–0, vilket också blev slutresultat.
– Det var ett riktigt vackert mål. Vi hade bollen utanför straffområdet, Anton Thorsson klackade in den och Isaac bredsidade in den fint, berättar Mian.

Nu återstår en nervös väntan till sista juni när de sista omgångarna har spelats.
– Jag har en känsla att det kan gå åt bägge håll, samtidigt som alla resultat inte borde gå emot oss. Vi har gjort vad vi kan nu, men vi har försatt oss lite i den här situationen efter lite enkla poängtapp i vissa matcher. Nu har vi några träningar till, sedan har vi uppehåll till 16 juli, avslutar Mian.

IF Elfsborg – Ängelholms FF 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 Danijel Ramadanovic 41′, 2–0 Prince Isaac Kouame 60′, 3–0 Prince Isaac Kouame 75′

Truppen: 30. Camil Altun, 31. Tim Rönning , 2. Johannes Vedin, 3. Filip Schyberg, 5. Tim Stålheden, 6. Danijel Ramadanovic, 7. Nattnael Zerai, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Makwan Sawsani, 13. Eduart Iljazi, 14. Jacob Ejerblad, 15. Samuel Rundqvist, 16. Adrian Zeka, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Anton Thorsson, 19. Joel Wiktorsson