Glädjande nyheter! IF Elfsborg och vänsterbacken Rami Kaib är överens om en kontraktsförlängning som knyter genombrottsmannen till föreningen över säsongen 2021.
– Det känns fantastiskt bra att få ha förlängt med Elfsborg. Nu vill jag jobba ännu hårdare än någonsin för att fortsätta utvecklas som spelare och vara med och bidra till framgångar för laget, säger Rami Kaib. 

I slutet av september 2016 kom nyheten om att Rami Kaib tillsammans med sina kamrater Simon Olsson och Ibrahim Dresevic blivit uppflyttade permanent i IF Elfsborgs A–trupp. Fram tills dess hade Rami, Simon och ”Ibroo” varit med som lärlingar, men nu blev det på riktigt.
Faktum är att Rami redan innan uppflyttningen blivit officiell hade hunnit med att debutera i allsvenskan för IFE och följt upp startplatsen mot Häcken den säsongen med ytterligare en start, den gången mot AIK. 

Den tidiga debuten och uppflyttningen innebär att Rami nu är inne på sin tredje säsong som allsvensk fotbollsspelare i IF Elfsborg, och efter att inför årets säsong ha medverkat i sammanlagt nio allsvenska matcher har den skörden snart fördubblats bara på årets hitintills spelade matcher.
När Adam Lundqvist flyttade till USA och MLS–klubben Houston Dynamo i slutet av april kom Ramis stora chans, och som han har tagit den. I match efter match har vänsterbacken sprungit kopiöst, matat precisa inlägg och bidragit med en energi som han har fått med sig sina lagkamrater i. Sju raka starter har det än så länge blivit i år, och med det en genombrottsstämpel på både planen och hos Elfsborgspubliken.
– I början kände jag en viss press på mig själv, eftersom att jag fick chansen och var mer eller mindre tvungen att gå in och prestera direkt. Det tycker och känner jag också att jag har lyckats med, så nu känns det väldigt bra och jag vet att jag klarar av det, säger Rami Kaib.
Har du känt av stödet?
– Ja, verkligen. Jag har fått mycket stöd från både Elfsborg och även utifrån. Guliganerna har sjungit mitt namn flera gånger, vilket känns oerhört kul och bra, säger han.

I dag kan vi mycket glädjande nog berätta att IF Elfsborg och Rami Kaib har kommit överens om en kontraktsförlängning på tre och ett halvt år. Det nya kontraktet gäller med andra ord över den allsvenska säsongen 2021, och det är något som gläder huvudpersonen själv ifråga:
– Det känns såklart fantastiskt bra och skönt att få ha förlängt med Elfsborg, och kontraktslängden känns också kanon, vi var helt överens där, säger Rami Kaib.
Vad har du för målsättningar med kontraktstiden?
– Sportsligt sett så är självklart min högsta önskan att vinna SM–guld med Elfsborg, men innan det kanske händer så vill jag gärna vara med och sluta topp tre i allsvenskan och få spela Europaspel. Mina personliga målsättningar är att jobba på hårdare än någonsin nu när jag har skrivit på ett nytt kontrakt. Att få förlänga är ett kvitto på att jag har gjort det bra, men det betyder inte att jag är nöjd. Jag ska ge allt och göra allt jag kan för att fortsätta utvecklas och få vara med och bidra till framgångar för IF Elfsborg, säger han.

MANAGER JIMMY THELIN OM RAMI KAIBS FÖRLÄNGNING:
– Rami är en produkt av våra ambitiösa ungdomstränare samt hans egen vilja att ta ansvar för sin potential. Vår ungdomsverksamhet är så viktigt i IFE-strukturen för att bygga vår framtid samt lojalitet och passion för att spela i vårt förstalag. Vårt jobb i A-laget är att skapa en miljö där spelarna kan maximera sin potential och ta ansvar för sin utveckling. Rami gömmer sig inte bakom ursäkter utan lägger ner det hårda jobb som krävs för att representera IF Elfsborgs förstalag, han är beredd att ta ansvar. 

KLUBBCHEF STEFAN ANDREASSON OM RAMI KAIBS FÖRLÄNGNING:
– Vi är glada över att kunna förlänga med ytterligare en spelare ifrån vår ungdomsverksamhet som leds outtröttligt av Tony Lundqvist och hans tränare. Jimmy är tydlig med vad han förväntar sig av våra ungdomar och Rami uppfyller de kriterierna; hårt jobb, tålamod, ansvarstagande och stolthet över att spela i IFE.