IF Elfsborg kan idag presentera ett nytt samarbetsavtal över 4,5 år med Sveriges största sportkedja Intersport samt en förlängning av avtalet med Scantrade, Umbros distributör i Sverige, på lika många år.
Intersport kommer att ta över driften och försäljningen av IF Elfsborgs souvenir– och profilsortiment, vilket också omfattar fritids– och supporterkläder.

Det nyligen påskrivna avtalet innebär att Intersport tillsammans med Umbro kommer att tillhandahålla den bästa och rätta utrustningen för föreningens samtliga lag.
– IF Elfsborg ser sport– och materialleverantören som en av de viktigaste vi har, så är vi väldigt nöjda. Dessutom har vi med två olika partners i form av Intersport och Umbro kunnat sitta ner på ett sätt vad jag tror är unikt och diskuterat framtida möjligheter. Intersport har verkligen visat en vilja att samarbeta med oss och ser en stor möjlighet att få vara en del av en progressiv utveckling med förhoppningsvis ökad omsättning och lönsamhet. Scantrade och Umbro har varit en trogen och mycket uppskattad partner sedan många år och vi har alltid känt oss prioriterade som förening, säger IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson som samtidigt vill tacka Team Sportia för ett långt och mycket fint samarbete.

Samarbetet mellan IF Elfsborg, Intersport och Umbro börjar gälla från och med nu och sträcker sig till att börja med över säsongen 2022. Det innebär att den långvariga relationen mellan IFE och Umbro fortsätter in i framtiden.
– Detta är vårt längsta samarbete med en svensk elitklubb som går tillbaka sedan 1998. Eftersom Umbro har ambitionen att vara en viktig del av svensk klubblagsfotboll har detta länge varit ett av våra viktigaste åtaganden. Elfsborgs värderingar, där man lyckas förena framgångsrik elitidrott med ett genuint engagemang i sociala projekt, ligger helt i linje med vad vi vill stå för som företag. Elfsborg har en stark och lojal supporterbas i en fotbollstokig region som gör sig hörd över hela Sverige, vilket är något som klart bidrar till vårt engagemang och givande samarbete med föreningen, säger Jonas Georgsson, VD på Scantrade, Umbros distributör i Sverige.

Intersport kommer att ta över driften och försäljningen av IF Elfsborgs souvenir– och profilsortiment, vilket också omfattar fritids– och supporterkläder för både spelare och supportrar. En webbshop för Elfsborgssouvenirer och kläder i Intersports regi kommer att göras aktiv inom kort, men än så länge sker försäljningen i Intersports butiker samt souvernirshopen på Borås Arena då IF Elfsborg spelar sina hemmamatcher.
– Vår uppgift, tillsammans med Umbro, blir att tillhandahålla bra och rätt utrustning för föreningens alla lag. Vi kommer också att ta över driften kring Elfsborgs souvenir– och profilsortiment, vilket givetvis känns både spännande och utmanande, säger Tony Johansson, teamsäljare på Intersport Borås.

Höstkollektionen är redan i full gång och IF Elfsborg har redan hunnit med att ha en dialog med föreningens supportrar om olika val och kollektioner. 
– IF Elfsborg är en av Sveriges mest anrika och välkända föreningar, så det känns verkligen roligt att få inleda ett samarbete mellan föreningen och Intersport. Vi tror att vi, genom att sammanföra två redan starka varumärken, kommer stärka både IF Elfsborg och Intersport ännu mer. Föreningen jobbar aktivt med en tydlig värdegrund och tar, genom flera viktiga projekt, ett stort samhällsansvar, vilket alltid är viktigt för oss på Intersport. Föreningen är dessutom välskött och det är alltid spännande med elitsatsning kontra en stark ungdomsverksamhet, säger Lars Larsson, Field Sales Manager på Intersport.

(På bilden ses Jonas Georgsson, VD Scantrade, Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg och Tony Johansson, Intersport Borås)